Plantage Middenlaan vervangen trambaan

Van maandag 27 januari tot en met vrijdag 13 maart 2020 vervangen we de trambaan en het grasbed op de Plantage Middenlaan tussen de Nieuwe Herengracht en Plantage Parklaan. De kwaliteit van de trambaan en het grasbed voldoet niet meer om nog langer veilig en comfortabel te blijven rijden.

Plantage Middenlaan

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de winter. Als we te maken hebben met periodes van vorst of andere extreme weersomstandigheden, dan kan dit gevolgen hebben voor de planning.

Inloopavond donderdag 19 december

Op  donderdagavond 19 december ben je van harte welkom op de inloopavond in Café Eik en Linde op de Plantage Middenlaan 22 A, te Amsterdam.
De inloopavond begint om 18.00 uur en duurt tot ca 20.00 uur. Onze medewerkers zijn aanwezig om informatie te geven en vragen over de werkzaamheden te beantwoorden.

Bereikbaarheid
Op de kruising Plantage Parklaan en Plantage Middenlaan wordt de rijweg stad-uit tussen 27 januari en 28 februari onderdeel van het werkterrein. In deze periode geldt voor deze rijrichting een omleiding. Vanaf 28 februari wordt het werkterrein verplaatst naar de Plantage Middenlaan. De kruising is vanaf 28 februari 17.00 uur weer open voor al het verkeer.

Omleidingsroute auto- en vrachtverkeer van 27 januari t/m 28 februari

  • Autoverkeer vanaf Plantage Parklaan richting Plantage Middenlaan wordt omgeleid via de Henri
    Polaklaan en Plantage Kerklaan.
  • Vrachtverkeer vanaf Plantage Parklaan richting Plantage Middenlaan wordt omgeleid via de Weesperstraat en Wibautstraat.
  • Plantage Parklaan zuidelijk van Plantage Middenlaan is tijdelijk doodlopend.

Omleidingsroute fietsers van 27 januari t/m 13 maart

  • Het fietspad aan park zijde (noordelijk) is gestremd. Fietsers worden over het voetpad gestuurd.
  • Fietsers vanaf Plantage Parklaan richting Plantage Middenlaan worden omgeleid via Henri Polaklaan en Plantage Kerklaan.
  • Fietsers vanaf Plantage Middenlaan richting Plantage Parklaan worden omgeleid via Plantage Kerklaan en Plantage Doklaan.

Voetgangers van 27 januari t/m 13 maart
Het voetpad aan de parkzijde is gestremd. Voetgangers worden omgeleid via het voetpad aan de zijde van Hortus Botanicus.

Parkeerplekken
Enkele parkeervakken ter hoogte van Parklaan 9 en Parklaan 12 zijn tussen 27 januari t/m 13 maart opgeheven. Deze ruimte hebben we nodig voor ons werkterrein en de mogelijkheid om te kunnen keren.
Ben je eigenaar zijn van een mindervaliden parkeerplek op deze locatie en is er nog geen contact met je opgenomen? Neem dan contact op met onze GVB Klantenservice, telefoon 0900 – 8011.

Laden en Lossen
Laden en lossen blijft mogelijk buiten het werkgebied. Heb je een onderneming en zie je tijdens de werkzaamheden moeilijkheden voor het laden en lossen? Neem dan contact op met onze GVB Klantenservice telefoon 0900 – 8011.

Aanbieden afval
De afvalinzamelpunten blijven beschikbaar.

Omleiding trams en bussen
Tram 14 rijdt met aangepaste snelheid door het werk. De nachtbus heeft een omleiding.  Omleidingen worden vermeld op gvb.nl/omleidingen.

Werktijden en geluidshinder
De reguliere werktijden zijn van 07.00 t/m 16.00 uur en in de nacht tussen 22.00 en 06.00 uur.
Het werk brengt geluidshinder met zich mee. Wij doen ons best om dit met name ‘s nachts tot een minimum te beperken. Echter ontkomen we er niet aan om bepaalde werkzaamheden met geluidshinder in de nacht uit te voeren. Op deze pagina plaatsen we binnenkort de data waarop je nachtelijk werk met geluidshinder kunt verwachten.

Inloopspreekuur
Vanaf dinsdag 28 januari kun je elke dinsdagochtend tussen 08.00 en 09.00 uur bij ons in de bouwkeet terecht met vragen en opmerkingen. Met vragen kun je ook terecht bij GVB Klantenservice, telefoon 0900 – 8011.

Meld je aan voor updates

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

Aanmelden

© GVB january 2020