1543 Bos en Lommerweg / Admiraal de Ruijterweg

Deel deze pagina

Van maandag 28 september tot en met vrijdag 13 november werken de gemeente Amsterdam en GVB aan de Bos en Lommerweg en de Admiraal De Ruijterweg. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de bus-/trambaan en het aanpassen van de bushalte en het fietspad. De vernieuwing van de bus-/trambaan is noodzakelijk om hier veilig en comfortabel te blijven rijden. Met de aanpassingen van de halte en het fietspad richten we de straat slimmer in. Zo verbeteren we de doorstroming en betrouwbaarheid van bus 21. Ook verminderen we hiermee de wachttijd van het autoverkeer op het kruispunt. Verder vernieuwen we de bestaande halte, zodat deze voldoet aan de huidige normen.

De werkzaamheden voeren we in twee fases uit.

Fase 1: 28 september t/m 2 november

  • vervangen van het onderbed, de halte en de grindput op de Bos en Lommerweg tussen het Gulden Winckelplantsoen en de Admiraal de Ruijterweg.

Fase 2: 2 november t/m 13 november

  • aanpassen van de bushalte en het fietspad;
  • vervangen van de hartstukken op de kruising van de Bos en Lommerweg met de Admiraal de Ruijterweg.

Werkgebied Bos en Lommer Fase 1 en Fase 2

Werktijden en geluidshinder

We werken maandag tot en met zaterdag overdag, in de avond en een aantal nachten. We proberen de meeste werkzaamheden uit te voeren op maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur.

Het werk brengt geluidshinder met zich mee. Op deze pagina plaatsen we, zo gauw dit bekend is, de data wanneer u nachtelijk werkzaamheden met geluidshinder kunt verwachten.

Bereikbaarheid en omleidingen

Fase 1: 28 september t/m 2 november 

  • De Bos en Lommerweg is voor doorgaand verkeer afgesloten tussen het Gulden Winckelplantsoen en de kruising met de Admiraal de Ruijterwegweg. Wel is er bestemmingsverkeer mogelijk. Voor overig auto- en vrachtverkeer geldt een omleiding via Bos en Lommerweg, Hoofdweg, Jan van Galenstraat, Admiraal de Ruijterweg en/of Willem de Zwijgerlaan en omgekeerd.
  • Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het fiets- en voetpad. Vanwege de aanwezigheid van de hekken en het werkterrein worden de oversteekmogelijkheden op de Bos en Lommerweg beperkt. We maken een tijdelijke doorsteek voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Egidiusstraat.
Route bestemmingsverkeer

Omleidingsroute bestemmingsverkeer

Omleiding auto- en vrachtverkeer

Omleiding auto- en vrachtverkeer

Fase 2: 2 november t/m 13 november

  • De Admiraal de Ruijterweg wordt op de kruising aan de noordzijde afgesloten in beide richtingen. Verkeer wordt omgeleid via de Haarlemmerweg (N200) en de Bos en Lommerweg.
  • Auto- en vrachtverkeer komend vanaf de richting van de Haarlemmerweg richting Bos & Lommerplein wordt via de busbaan geleid. Verkeer kan vanuit deze richting niet rechtsaf de Admiraal de Ruiterweg oprijden. De overige verkeersbewegingen zijn wel mogelijk.
  • Voetgangers en fietsers kunnen het werk passeren. Met borden worden de routes aangegeven.

Verkeersstromen bij kruising Bos en Lommerweg met Admiraal de Ruijterweg

Omleiding bus/tram

Fase 1: 28 september t/m 2 november

De haltes op de Bos en Lommerweg komen te vervallen en bussen worden omgeleid via de Admiraal de Ruijterweg en de Ring A10. Omleidingen worden ongeveer een week vooraf de omleiding weergegeven op gvb.nl/omleidingen.

Omleiding bussen 21, 80 en 247

Omleiding bussen 21, 80 en 247

Fase 2: 2 november t/m 13 november

Tram 19 rijdt met aangepaste snelheid door het werkgebied.

De bushalte Bos en Lommerweg bij de kruising met de Admiraal de Ruijterweg is tijdens het werk niet in gebruik. De eerstvolgende halte is de Egidiusstraat. Bekijk voor uw reis op gvb.nl/omleidingen de meest actuele informatie.

Parkeerplekken

  • Van 28 september t/m 2 november 2020 worden de parkeervakken aan de Bos en Lommerweg bij huisnummers 234 t/m 244 opgeheven. We hebben deze ruimte nodig als werkterrein.
  • Van 2 november t/m 13 november 2020 worden de parkeerplekken aan de Bos en Lommerweg bij huisnummers 164 t/m 200 opgeheven. We hebben deze ruimte nodig als werkterrein.

Mocht u eigenaar zijn van een mindervaliden parkeerplek op deze locatie en is er nog geen contact met u opgenomen? Neem dan contact op met onze GVB Klantenservice, telefoon 0900 – 8011.

Herprofilering

Op de Bos en Lommerweg tussen de Admiraal de Ruijterweg en de Willem de Zwijgerlaan start de gemeente Amsterdam begin 2021 met de herprofilering van de straat en het aanpassen van de bushalte aan die kant van het kruispunt. Kijk voor meer informatie hierover op de site amsterdam.nl/bos-en-lommer.

Houd me op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

© GVB september 2020