1708 Haarlemmerplein

Vervanging rails en trambaan op het Haarlemmerplein

Deel deze pagina

Van dinsdag 6 april tot en met maandag 7 juni vervangt GVB het spoor, het betonnen onderbed en de asfaltverharding op het Haarlemmerplein tussen de Planciusstraat en de Korte Marnixstraat. Het spoor is versleten en wordt in drie fases vernieuwd.  Daarmee houden we het Haarlemmerplein open voor verkeer. De bushaltes op het plein worden tijdelijk verplaatst om de hoek naar Tussen de bogen. Vanwege de werkzaamheden aan de Bullebakbrug rijden er geen trams over het Haarlemmerplein.

Werkzaamheden

Het werk wordt uitgevoerd in drie fases. Naast het werkgebied reserveren we een deel van de straat als opstelplaats voor ons werkverkeer. Daardoor is de verkeerssituatie in elke fase iets anders. In elke fase verwijderen we het tramspoor en het onderbed. Vervolgens storten we het nieuwe onderbed, vervangen kabels en mantelbuizen en leggen het nieuwe tramspoor.

Met name de eerste paar dagen van elke fase moet je rekening houden met ernstige geluidsoverlast. We zijn dan de asfaltlaag aan het verwijderen.

Werkgebied Haarlemmerplein

Fase 1

Fase 1 start op 6 april en eindigt op 16 april. We werken dan aan de trambaan ter hoogte van de kruising Planciusstraat en Haarlemmerplein/Haarlemmer Houttuinen.

Auto- en vrachtverkeer:
De Planciusstraat is in zuidelijke richting gestremd. Bewoners van de Westelijke Eilanden moet de buurt via de S100 verlaten. Auto- en vrachtverkeer vanaf de Haarlemmer Houttuinen richting de Willemsbrug maken tijdelijk gebruik van de trambaan.

Fietsers en voetgangers:
Fietsers in noordelijke richting vanaf de Korte Marnixstraat volgen een korte omleiding via de Korte Houtstraat. Voetgangers ondervinden weinig tot geen hinder.

Openbaar vervoer:
De bushaltes op het Haarlemmerplein worden tijdelijk verplaatst naar de Haarlemmer Houttuinen.

Fase 2

Fase 2 start op 19 april en eindigt op 22 mei. We werken dan aan de trambaan op het Haarlemmerplein ter hoogte van de tram- en bushalte..

Auto- en vrachtverkeer:
Vanuit Planciusstraat linksaf richting Haarlemmer Houttuinen is gestremd. De Planciusstraat blijft in noordelijke richting bereikbaar via een keerlus ter hoogte van de tijdelijke haltes op de Haarlemmer Houttuinen.

Fietsers en voetgangers:
Fietsers in noordelijke richting vanaf de Korte Marnixstraat volgen een korte omleiding via de Korte Houtstraat. De voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de bushalte wordt opgeheven.

Openbaar vervoer:
De bushaltes op het Haarlemmerplein worden tijdelijk verplaatst naar de Haarlemmer Houttuinen.

Fase 3

Fase 3 start op 25 mei en eindigt op 7 juni. We werken dan aan de trambaan op de kruising Haarlemmerplein en Korte Marnixstraat.

Auto en vrachtverkeer:
Vanuit Planciusstraat linksaf richting Haarlemmer Houttuinen is gestremd. De Planciusstraat blijft in noordelijke richting bereikbaar via een keerlus ter hoogte van de tijdelijke haltes op de Haarlemmer Houttuinen. Auto- en vrachtverkeer vanaf de Willemsbrug richting Haarlemmer Houttuinen rijdt met het busverkeer mee over de busbaan.

Fietsverkeer en voetgangers:
Fietsers in noordelijke richting vanaf de Korte Marnixstraat volgen een korte omleiding via de Korte Houtstraat. De voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de bushalte wordt opgeheven. Voor fietsers en voetgangers zal er een tijdelijke oversteekplaats op de Korte Marnixstraat worden gecreëerd.

Openbaar vervoer:
De bushaltes op het Haarlemmerplein worden tijdelijk verplaatst naar de Haarlemmer Houttuinen.

Nachtwerk

We werken overdag, in de avond en een aantal nachten. Het werk brengt geluidshinder met zich mee. Wij doen ons best om dit met name ‘s nachts tot een minimum te beperken. We ontkomen er niet aan om bepaalde werkzaamheden met geluidshinder in de nacht uit te voeren. Op deze pagina plaatsen we de data wanneer u nachtelijk werkzaamheden met geluidshinder kunt verwachten.

Op dit moment zijn de volgende nachten bekend.

  • Dinsdag 6 april op woensdag 7 april
  • Dinsdag 4 mei op woensdag 5 mei
  • Dinsdag 25 mei op woensdag 26 mei
  • Maandag 31 mei op dinsdag 1 juni

Vragen?

Maak een belafspraak voor een persoonlijke toelichting

Voor de start van deze werkzaamheden zouden we een inloopavond organiseren waar u bij ons terecht had gekund met vragen. Vanwege het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Heeft u toch vragen? Maak dan via onze GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze omgevingsmanager.

Houd mij op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GVB april 2021