1720 Weteringcircuit

Vervanging tramspoor en verharding Weteringcircuit

Deel deze pagina

Van 3 mei tot 2 juni vervangt GVB de trambaan het spoor, het betonnen onderbed en de asfaltverharding bij het Weteringcircuit en de Nieuwe Vijzelstraat. Het spoor is versleten en wordt 1 op 1 vernieuwd.

Werkzaamheden

We creeren het werkterrein en brengen tijdelijke verkeersmaatregelen aan. Vervolgens verwijderen we de trambaanverharding, het tramspoor en het betonnen onderbed. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken. Vervolgens bouwen we het spoor weer op. We storten het nieuwe onderbed en brengen de nieuwe sporen en de trambaanverharding aan.

Werkgebied Weteringcircuit

Werktijden en Nachtwerk

Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag. Het grootste deel van de werkzaamheden voeren we uit tussen 07:00 uur en 16:00 uur. Soms wordt er doorgewerkt tot 23:00 uur. Slechts enkele werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd.

Nachtwerk:

  • Dinsdag 4 mei op woensdag 5 mei
  • Zondagnacht 9 mei op maandag 10 mei
  • Maandagnacht 10 mei op dinsdag 11 mei
  • Dinsdagnacht 18 mei op woensdag 19 mei
  • Maandag 24 mei op dinsdag 25 mei
  • Dinsdag 25 mei op woensdag 26 mei

Bereikbaarheid

Auto‐ en vrachtverkeer komend vanaf het Frederiksplein wordt omgeleid via Westeinde en Stadhouderskade richting de Spiegelstraat. De Vijzelstraat blijft bereikbaar.Omleiding Weteringcircuit

Fietsers komend vanaf de Weteringschans kunnen gebruik maken van een de omleiding via de Nieuwe Weteringstraat om hun weg te vervolgen.

Voetgangers ondervinden nauwelijks hinder, behalve dat de oversteekplaats die in het werkgebied ligt, zal worden afgesloten. Er wordt een tijdelijke oversteekplaats gecreëerd ter hoogte van de kruising Vijzelgracht en Lijnbaansgracht.Omleiding werk Weteringciruit

Omleidingen trams/bussen

Het openbaar vervoer op de Weteringschans ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Door de Vijzelstraat rijden momenteel geen trams vanwege de herinrichting van de straat. Tram 24 rijdt daarom naar het Frederiksplein in plaats van naar het Centraal Station.

Vragen?

Maak een belafspraak voor een persoonlijke toelichting

Voor de start van deze werkzaamheden zouden we normaal gesproken een inloopavond organiseren waar u bij ons terecht kunt met vragen. Vanwege het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Heeft u toch vragen? Maak dan via onze GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze omgevingsmanager.

Houd mij op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

© GVB may 2021