1757 Europaboulevard

Spoorvervanging Europaboulevard

Deel deze pagina

Van zaterdag 17 juli tot en met zondag 15 augustus vervangt GVB het spoor, het betonnen onderbed en de asfaltverharding van de trambaan op de Europaboulevard ter hoogte van Station RAI en de kruising A10. Het spoor is versleten en dient te worden vernieuwd.

Tijdens de werkzaamheden zijn verschillende rijbanen afgesloten. Het verkeer zal daar hinder van ondervinden. Om deze overlast te beperken voeren we de werkzaamheden in twee fases uit. De start van beide fases is op zaterdag 17 juli.

Werkzaamheden

Fase 1: zaterdag 17 juli t/m 26 juli

In deze fase werken we aan de trambaan ter hoogte van de kruising Europaboulevard en de op- en afrit van de A10.  Er wordt in deze periode 24 uur per dag gewerkt om de kruising zo snel mogelijk vrij te geven voor verkeer. Het is in deze fase niet mogelijk vanaf het Europaplein richting Amstelveen te rijden. Wel is de oprit A10 bereikbaar voor verkeer vanuit de stad. Verkeer dat vanaf de afrit A10 komt kan wel bij de kruising rechts- en linksaf slaan. Er zijn in deze fase verschillende omleidingen van toepassing.

Fase 2: zaterdag 17 juli t/m 15 augustus

In fase 2 werken we aan de trambaan ter hoogte van de tram- en bushalte voor Station RAI in het viaduct onder de A10. De kruising met de A10 is na 26 juli vrijgegeven en alle verkeersbewegingen zijn weer mogelijk. Wel zijn enkele rijbanen nog afgesloten in de richting naar Amstelveen. Er wordt in deze fase voornamelijk overdag gewerkt en soms ook in de avond en nacht.

Werktijden en geluidshinder

In fase 1 wordt er tussen 17 juli en 26 juli 24 uur per dag gewerkt, ook in het weekend.

In fase 2 werken we voornamelijk van 07:00 tot 16:00 uur. Daarnaast zal er enkele keren in de avond en nacht worden gewerkt. Zo gauw de precieze data bekend zijn publiceren we dat op deze pagina.

Het werk brengt onvermijdelijk geluidshinder met zich mee. We doen ons best dit tot een minimum te beperken.

Omleidingen

Auto- en vrachtverkeer

Vanaf Europaplein richting Amstelveen: Verkeer vanaf de Rooseveltelaan, Scheldestraat en Stadionweg wordt omgeleid via het Stadionplein en Amstelveenseweg. Het overige verkeer wordt omgeleid via de A10 binnenring. Omleiding richting Amstelveen
Vanaf Europaplein richting Utrecht/A2: Verkeer vanaf de Rooseveltelaan, Scheldestraat en Stadionweg wordt omgeleid via de President Kennedylaan – Nieuwe Utrechtsebrug – S110. Het overige verkeer wordt omgeleid via de A10 binnenring. omleiding richting Utrecht
Vanuit Amstelveen richting A10 Schiphol en Rotterdam: Verkeer wordt omgeleid via de Boelelaan – Amstelveenseweg – S108. omleiding richting Schiphol
Europaboulevard Zuid richting A10 binnenring richting Zaanstad: Verkeer wordt omgeleid via de A10 binnenring.

Tram en bus

Tijdens fase 1, dus vanaf zaterdag 17 juli tot en met maandag 26 juli, kan tram 4 niet stoppen bij Station RAI. In plaats daarvan slaat de tram bij Victorieplein af en rijdt naar Amstelstation. De tramhaltes tussen Victorieplein en eindpunt Drentepark komen in deze periode te vervallen. Als alternatief kan men bus 65 nemen op de haltes Dintelstraat, Maasstraat en Waalstraat om vervolgens bij Victorieplein over te stappen op tram 4 richting Centraal Station.

Buslijn 62 zal in de periode van 17 juli t/m 26 juli worden opgeknipt in twee aparte lijnen: lijn 62 en 72. Bus 62 zal blijven rijden tussen Station RAI en station Lelylaan.

Bus 72 rijdt tussen Europaplein en het Amstelstation. De bus volgt de bestaande route van lijn 62 en keert bij de toegang van de RAI.

Nachtbus N84 zal worden omgeleid en rijden via de Wielingenstraat, Stadionweg en Beethovenstraat.Omleidingen fase 1 voor bus en tram

Fietsers en bromfietsers

Bromfietsers worden omgeleid via het bestaande fietspad. Er wordt een doorsteek gecreëerd net na de kruising met de President Kennedylaan. In verband met deze omleiding zal het drukker worden op het fietspad.

Vragen ?

Maak een belafspraak voor een persoonlijke toelichting

Voor de start van deze werkzaamheden zouden we normaal gesproken inloopavond organiseren waar u bij ons terecht had gekund met vragen. Vanwege het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Heeft u toch vragen? Maak dan via onze GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze omgevingsmanager.

 

Houd mij op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GVB october 2021