1767 Amstelstraat

Spoorvervanging Amstelstraat

Deel deze pagina

In de periode van maandag 9 augustus tot en met vrijdag 8 oktober zijn er werkzaamheden in de Amstelstraat. We vervangen dan het spoor, het betonnen onderbed en de asfaltverharding van de trambaan.

Het spoor dat in de Amstelstraat ligt noemen we ‘strengelspoor’. Dit is dubbelspoor waarbij de rails in elkaar verstrengeld zijn. De linker rails en de rechter rails van de sporen liggen bijna tegen elkaar aan. Je vindt dit in Amsterdam onder meer in de Leidsestraat en ook hier in de Amstelstraat.

Belangrijk!  In verband met de afsluiting van de Amstelstraat wordt de Herengracht gebruikt door nood- en hulpdiensten als doorgaande route. Daarom verzoeken we de Herengracht tussen de Utrechtsestraat en de Amstel vrij te houden! Voorziet u hier problemen in met bijvoorbeeld een verhuizing of verbouwing? Neem dan contact met ons op.

De Amstelstraat is tijdens de gehele periode afgesloten voor doorgaand verkeer en de werkzaamheden worden uitgevoerd in vier fases van elk ongeveer twee weken. De parkeergarage ‘The Bank’ blijft bereikbaar.

Werkzaamheden

Fase 1: maandag 8 augustus t/m donderdag 26 augustus

We werken in deze fase aan de trambaan op het deel van de Amstelstraat aan de kant van het Rembrandtplein.

De Amstelstraat kan niet worden gebruikt als doorgaande route. De parkeergarage is in deze fase bereikbaar via de normale aanrijroute vanaf de Blauwbrug.

Fase 2: vrijdag 27 augustus t/m vrijdag 10 september

We werken aan de trambaan op het deel van de Amstelstraat net na de parkeergarage en ter hoogte van de Wagenstraat.

De Amstelstraat kan niet worden gebruikt als doorgaande route. Dit geldt voor zowel fietsers als autoverkeer. De parkeergarage is in deze fase bereikbaar via een omleiding vanaf Stadhouderskade, Frederiksplein, Utrechtsestraat en vervolgens rechtsaf de Amstelstraat. Uitrijden gebeurt ook via de Utrechtsestraat.

Fase 3: zaterdag 11 september t/m donderdag 23 september

In deze fase werken we aan het laatste deel van de Amstelstraat richting de Blauwbrug. De omleiding is hetzelfde als in de vorige fase.

Fase 4: vrijdag 24 september t/m vrijdag 8 oktober

Tot slot werken we aan de trambaan op het eerste deel van de Blauwbrug. Hierdoor is de brug afgesloten voor fietsers die richting Waterlooplein willen rijden.

Werktijden en geluidshinder

We voeren zoveel mogelijk werkzaamheden overdag uit van 07:00 uur tot uiterlijk 23:00 uur. Een aantal werkzaamheden ’s nachts zijn echter niet te voorkomen. Het werk brengt geluidshinder met zich mee. Wij doen ons best om dit tot een minimum te beperken, vooral ‘s nachts. We werken in de nachten van:

 • Maandag 9 op dinsdag 10 augustus
 • Zondag 15 op maandag 16 augustus
 • Zondag 29 op maandag 30 augustus
 • Zondag 5 op maandag 6 september
 • Maandag 13 op dinsdag 14 september
 • Zondag 19 op maandag 20 september
 • Dinsdag 21 op woensdag 22 september
 • Zondag 26 op maandag 27 september
 • Donderdag 30 september op vrijdag 1 oktober
 • Vrijdag 1 op zaterdag 2 oktober
 • Zondag 3 op maandag 4 oktober
 • Dinsdag 5 op woensdag 6 oktober
 • Woensdag 6 op donderdag 7 oktober

NB: deze data zijn onder voorbehoud. Het kan altijd voorkomen dat er door onvoorziene (weers-)omstandigheden afgeweken moet worden van de planning. Als dat gebeurt publiceren we de aanpassingen op deze pagina.

Omleidingen

De Amstelstraat is tijdens de werkzaamheden gesloten voor doorgaand verkeer. Dit geldt voor fietsers, auto’s en tram en (nacht-)bus.

Tramlijn 14:

Tussen maandag 9 augustus en zaterdag 2 oktober rijdt lijn 14 niet door de Amstelstraat maar op een aangepast traject tussen het Weteringcircuit via de Plantage Parklaan richting Flevopark en terug. Vanaf 2 oktober rijdt lijn 14 weer het normale traject tussen het Centraal Station en Flevopark. Reizigers naar CS kunnen zo overstappen op tram 4 bij het Frederiksplein of tram 24 en metro bij de Vijzelgracht.
Omleidingsroute tram 14 ivm werkzaamheden Amstelstraat

Nachtbussen N87 en N89

De nachtbussen stoppen tijdens de werkzaamheden op het Rembrandtplein maar volgen een korte omleiding via de Utrechtsestraat.

Fietsers

In fases 1 t/m 3 is doorgaand verkeer niet mogelijk in de Amstelstraat. Fietsers volgen een korte omleiding via de Utrechtsestraat en Herengracht naar de Amstel.

In de laatste fase is fietsverkeer over de Blauwbrug richting Waterlooplein niet mogelijk. Fietsers vanaf de Munt kunnen de Halvemaansbrug nemen en vervolgens via de Staalstraat richting Waterlooplein fietsen. Fietsers vanaf de Amstel kunnen via de Magere Brug de Amstel oversteken. De omleiding is met borden aangegeven.

Autoverkeer

De Amstelstraat kan niet worden gebruikt als doorgaande route. Parkeergarage The Bank is te bereiken via een omleiding vanaf de Stadhouderskade, Westeinde, Frederiksplein, Utrechtsestraat rechtsaf de Amstelstraat in (uitrijden gebeurt ook via de Utrechtsestraat).

Vragen ?

Maak een belafspraak voor een persoonlijke toelichting

Voor de start van deze werkzaamheden zouden we normaal gesproken inloopavond organiseren waar u bij ons terecht had gekund met vragen. Vanwege het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Heeft u toch vragen? Maak dan via onze GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze omgevingsmanager.

 

Houd mij op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

© GVB february 2024