1812 Spoorvervanging Tussen Meer

Deel deze pagina

© Foto John Bösensell – Tussen Meer gezien vanaf het Dijkgraafplein

 

Tussen maandag 4 oktober en vrijdag 17 december vervangen we het spoor, het betonnen onderbed en de grasbaan van de trambaan op een deel van de Tussen Meer. De kwaliteit van de tramsporen voldoet niet meer om veilig en comfortabel te blijven rijden.

Werkzaamheden

Het werk wordt in verschillende delen uitgevoerd.  We werken aan het deel tussen het Osdorpplein en Hoekenes en aan de andere kant tussen het Dijkgraafplein en de Baden Powellweg. Het tussenliggende deel wordt op een later moment vervangen.Werkgebied Tussen MeerHet verkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden. Ook tramlijn 17 rijdt in de periode van 18 oktober tot en met 14 november niet verder dan het Osdorpplein.

Fase 1: 4 oktober tot en met 20 november

We werken aan de trambaan  tussen de Hoekenes en het Osdorpplein. De rijbaan vanaf Osdorpplein richting de Hoekenes is afgesloten. Auto- en vrachtverkeer volgt een omleiding via de L. van Sonsbeeckstraat en de Hoekenes om weer op de Tussen Meer te komen.Fase 1 Tussen MeerDe markt op dinsdag wordt verplaatst naar de zuidkant van de straat en het Osdorpplein.

Fase 2: 4 oktober tot en met 4 december

In deze fase werken we aan de trambaan tussen Dijkgraafplein en de kruising met de Baden Powellweg. De kruising is daardoor voor de helft afgesloten voor verkeer. We werken van 4 oktober tot 1 november aan de kruising om deze zo snel mogelijk weer vrij te kunnen geven.

De rijbaan vanaf de Baden Powellweg richting Dijkgraafplein is afgesloten. Auto- en vrachtverkeer volgt een omleiding via de Baden Powellweg, Osdorper Ban en Ingelandenweg om de buurt rond Dijkgraafplein te bereiken. Verkeer vanaf het Dijkgraafplein wordt omgeleid via de Akerwateringstraat en de Meentstraat.

Fase 3: 6 december tot en met 17 december.

We maken aanpassingen aan de oversteekplaats op de Tussen Meer ter hoogte van Dijkgraafplein.De voetgangersoversteekplaats komt tijdens de werkzaamheden te vervallen. Omdat de doorgang naar de Tussen Meer is afgesloten rijdt het verkeer tijdelijk in twee richtingen. Enkele parkeerplaatsen worden gereserveerd om elkaar te kunnen passeren.

Tussen Meer - werkgebied fase 3

Werktijden en geluidshinder

We voeren zoveel mogelijk werkzaamheden overdag uit van 07:00 uur tot uiterlijk 23:00 uur. Een aantal werkzaamheden ’s nachts zijn echter niet te voorkomen. Het werk brengt geluidshinder met zich mee. Wij doen ons best om dit tot een minimum te beperken, vooral ‘s nachts. We werken in de nachten van:

  • Zondag 17 oktober op maandag 18 oktober.
  • Woensdag 10 november op donderdag 11 november.
  • Donderdag 11 november op vrijdag 12 november

NB: de data zijn onder voorbehoud. Het kan altijd voorkomen dat er door onvoorziene (weers-)omstandigheden afgeweken moet worden van de planning. Als dat gebeurt publiceren we de aanpassingen hier op deze pagina.

Openbaar Vervoer

Vanaf 18 oktober tot zondag 14 november wordt de tramlijn 17 ingekort en rijdt tot aan het Osdorpplein.

De haltes Osdorpplein West, Hoekenes, Baden Powellweg en Dijkgraafplein komen te vervallen.  Er wordt een pendelbus ingezet. Deze rijdt van het Osdorpplein richting Baden Powellweg en via de Pieter Calandlaan weer terug.route pendelbus

Vragen

We organiseren een inloopbijeenkomst waar je terecht kunt met vragen over de werkzaamheden.

Datum: Donderdag 23 september van 17:00 tot 18:30

Locatie: Op de brug bij de kruising Tussen Meer en Hoekenes

Bent je deze tijd verhinderd? Maak dan via onze GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze omgevingsmanager.

Houd me op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

 

© GVB april 2024