1920 Tussen Meer fase 3

Deel deze pagina

 

Wat gaan we doen?

Van maandag 23 mei tot en met zaterdag 13 augustus vervangt GVB de rails, het betonnen onderbed en de grasbaan van de trambaan op een groot deel van de Tussen Meer. De kwaliteit van de tramsporen voldoet niet meer om veilig en comfortabel te blijven rijden. We proberen de hinder die dit werk voor omwonenden, ondernemers en het verkeer oplevert, zoveel mogelijk te beperken. Dit zijn de laatste werkzaamheden van GVB aan het spoor op het Tussen Meer. Hierna heeft het spoor weer een levensduur van twintig jaar.

Wat betekenen deze werkzaamheden voor u?

Het verkeer zal hinder ondervinden van de werkzaamheden. Om de overlast en de doorlooptijd tot een minimum te beperken voeren we de werkzaamheden uit in vier fases.

Zuidelijke rijbaan Tussen Meer

Vanaf maandag 23 mei tot en met zaterdag 13 augustus werken we aan de trambaan op Tussen Meer tussen de kruising Baden Powellweg en Hoekenes. Tijdens deze periode is de zuidelijke rijbaan van Tussen Meer afgesloten. Deze wordt gebruikt als werkgebied. Het fietspad en voetpad blijft beschikbaar.

Kruising Wolbrantskerkweg

Vanaf maandag 23 mei tot en met zaterdag 9 juli werken we aan de kruising Wolbrantskerkweg. De kruising is deze gehele periode afgesloten.

Auto- en vrachtverkeer:

Het is niet mogelijk de kruising Wolbrantskerkweg over te steken. Auto- en vrachtverkeer volgen een omleiding via de omliggende wegen. Vanaf Tussen Meer is alleen de noordelijke buurt van Wolbrantskerkweg bereikbaar. De zuidelijke buurt zal via de Pieter Callandlaan bereikbaar zijn.

Fietsers en voetgangers:

Fietsers dienen af te stappen en over te steken via de voetgangersoversteekplaats. De voetgangersoversteekplaats blijft behouden.

Kruising Hoekenes

Vanaf woensdag 8 juni tot en met zondag 19 juni werken we aan de kruising Hoekenes. De kruising is deze gehele periode afgesloten.

Auto- en vrachtverkeer:

Het is niet mogelijk om de kruising Hoekenes over te steken. Vanuit de noordelijke kant is het wel mogelijk om rechtsaf Tussen Meer richting Baden Powellweg in te rijden.

Fietser en voetgangers:

De oversteekplaats op de kruising komt te vervallen. Fietsers en voetgangers volgen een korte omleiding. Waar mogelijk wordt er een tijdelijke doorsteek door het werkgebied gecreëerd.

Kruising Clauskinderenweg

Vanaf maandag 11 juli tot en met maandag 25 juli werken we aan de kruising Clauskinderenweg. De kruising is deze gehele periode afgesloten.

Auto- en vrachtverkeer:

Het is niet mogelijk de kruising Clauskinderenweg over te steken. Auto- en vrachtverkeer volgen een omleiding via de omliggende wegen. Vanaf Tussen Meer is alleen de noordelijke buurt van Clauskinderenweg bereikbaar. De zuidelijke buurt zal via de Pieter Callandlaan bereikbaar zijn.

Fietsers en voetgangers:

Fietsers dienen af te stappen en over te steken via de voetgangersoversteekplaats.  De voetgangers oversteekplaats blijft behouden.

Kruising Baden Powellweg

Vanaf vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli werken we aan de kruising Baden Powellweg. De kruising is deze gehele periode afgesloten.

Auto- en vrachtverkeer:

Het is niet mogelijk de kruising Baden Powellweg over te steken. Auto- en vrachtverkeer volgen een omleiding via de omliggende hoofdwegen, De Alpen, Osdorper Ban, Meer en Vaart en Pieter Callandlaan.

Fietsers en voetgangers:

De oversteekplaats van noord naar zuid en van zuid naar noord komt te vervallen. Fietsers volgen een omleiding via Langs Water. De oversteek van oost naar west en west naar oost blijft beschikbaar. Voetgangers kunnen veilig langs het werkgebied oversteken.

Openbaar vervoer

Tramlijn 17 en 27

Vanaf maandag 13 juni 01:00 uur tot en met maandag 18 juli 05:00 uur worden tramlijn 17 en 27 ingekort en rijden tot aan het Osdorpplein (noordzijde). Door de inkorting van de tramlijnen komen de haltes Osdorpplein West, Hoekenes, Baden Powellweg en Dijkgraafplein tijdelijk te vervallen. Ter compensatie zal een pendelbus worden ingezet die rijdt vanaf Osdorpplein noordzijde, het Tussen Meer bij de Hoekenes en bij de Baden Powellweg, op de Osdorper Ban bij de Saaftingestraat, Reimerswaalstraat en het Bullepad en op de Meer en Vaart bij de Osdorper Ban. Vanaf maandag 18 juli rijden tramlijnen 17 en 27 weer volgens de normale dienstregeling.

Route pendelbus

Werktijden en geluidshinder

De werkzaamheden vinden plaats tussen 23 mei en 19 augustus 2022. Om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden, wordt er gewerkt van maandag t/m zaterdag. Het grootste deel van de werkzaamheden tussen 07:00 en 23:00 uur, maar enkele werkzaamheden voeren wij in de nacht uit. Het werk kan geluidshinder veroorzaken. Wij doen ons best om dit tot een minimum te beperken.

Planning nachtwerkzaamheden

Dinsdag 14 juni op woensdag 15 juni (verwijderen spoor)
Woensdag 15 juni op donderdag 16 juni (spoor lassen en afstellen)
Donderdag 16 juni op vrijdag 17 juni (spoor lassen en afstellen)
Zondag 19 juni op maandag 20 juni (spoor lassen en afstellen)
Donderdag 23 juni op vrijdag 24 juni (spoor lassen en afstellen)
Zondag 26 juni op maandag 27 juni (spoor lassen en afstellen)
Maandag 27 op dinsdag 28 juni (spoor lassen en afstellen)
Dinsdag 28 juni op woensdag 29 juni (spoor lassen en afstellen)
Woensdag 29 juni op donderdag 30 juni (spoor lassen en afstellen)
Donderdag 30 juni op vrijdag 1 juli (spoor lassen en afstellen)
Vrijdag 1 juli op zaterdag 2 juli (spoor lassen en afstellen)
Zaterdag 2 juli op zondag 3 juli (spoor lassen en afstellen)
Zondag 10 juli op maandag 11 juli (spoor lassen en afstellen)
Maandag 11 juli op dinsdag 12 juli (spoor lassen en afstellen)
Woensdag 13 juli op donderdag 14 juli (spoor lassen en afstellen)
Donderdag 14 juli op vrijdag 15 juli (spoor lassen en afstellen)
Zondag 17 juli op maandag 18 juli (spoor lassen en afstellen)
Maandag 18 juli op dinsdag 19 juli (spoor lassen en afstellen)
Dinsdag 19 juli op woensdag 20 juli (spoor lassen en afstellen)
Woensdag 20 juli donderdag 21 juli (spoor lassen en afstellen)

Let op! Het kan altijd voorkomen dat er door onvoorziene (weers)omstandigheden afgeweken moet worden van de planning, uiteraard proberen wij dit zoveel mogelijk te voorkomen en (indien mogelijk) tijdig te melden. Houdt u daarom deze pagina in de gaten.

© GVB november 2023