1447 Amstelveenseweg / De Boelelaan

Vervangen trambaan kruising Amstelveenseweg / De Boelelaan

Deel deze pagina

Van zaterdag 18 juli tot en met zondag 9 augustus vervangen we de trambaan op de kruising Amstelveenseweg / De Boelelaan. De kwaliteit van de tramsporen en het onderbed voldoet niet meer om veilig en comfortabel te blijven rijden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is ervoor gekozen om deze werkzaamheden in de zomerperiode uit te voeren. Hoewel er dan doorgaans minder verkeer op de weg is, is het aan te raden om rekening te houden met aangepaste routes en langere reistijden. Lees ook het interview met de projectleider Jeroen Bon op onze nieuwspagina. Werkgebied

Werktijden

De werkzaamheden moeten zo snel mogelijk worden afgerond, zodat het gebied weer bereikbaar is voor omwonenden, bezoekers en ondernemers. Om dit te realiseren zal er 24 uur per dag/7 dagen in de week worden gewerkt. Tussen tien uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends wordt geluidshinder zo veel mogelijk beperkt.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden zijn van invloed op de bereikbaarheid van de omgeving. Tijdens de werkzaamheden gelden verschillende afzettingen en omleidingen. Houd rekening met aangepaste routes en langere reistijden. Stel indien mogelijk je reis naar het gebied uit. Reist u toch naar het gebied, lees dan onderstaand de informatie over de omleidingen.

Fietsers & voetgangers

Voetgangers en fietsers kunnen het werk passeren. De route wordt aangegeven met borden. Van de drie oversteekplaatsen op de kruising blijft er één beschikbaar.Voetgangers en fietsers De Boelelaan

Auto- en vrachtverkeer

De werkzaamheden hebben grote invloed op de bereikbaarheid van de omgeving. Er zijn verschillende afzettingen en omleidingen. We adviseren om tijdens de werkzaamheden het gebied zo veel mogelijk te mijden.

 • Rechtdoorgaand verkeer op de Amstelveenseweg is niet mogelijk.
 • Verkeer uit de richting Amstelveen kan alleen rechtsaf slaan naar de Boelelaan. De verkeersdruk kan hierdoor toenemen met langere reistijd als gevolg. Probeer dit gebied indien mogelijk te vermijden!
 • Verkeer vanaf De Boelelaan kan via één rijstrook rechtsaf slaan op de Amstelveenseweg. De verkeersdruk kan hierdoor toenemen met langere reistijd als gevolg. Probeer dit gebied indien mogelijk te vermijden!


De belangrijkste omleidingsroutes zijn:

 • Kom je vanaf de A10 of het Stadionplein en reis je naar de Zuidas, Amstelveen, Buitenveldert of het VUmc? Dan word je (om)geleid via de Europaboulevard (S109). De kruising Amstelveenseweg (s108) / De Boelelaan is voor deze richtingen afgesloten.
 • Kom je uit Amstelveen of Buitenveldert en reis je richting de A10 of de Stadionbuurt? Dan word je omgeleid via de route Van Nijenrodeweg/s109 respectievelijk van Nijenrodeweg/Buitenveldertselaan/Parnassusweg. De kruising Amstelveenseweg (s108) / De Boelelaan is voor deze richtingen afgesloten.

Omleidingsborden

Er zijn tijdens de werkzaamheden een aantal omleidingen van kracht.

 • richting Amstelveen: omleiding A
 • richting VUmc en Zuidas: omleiding B
 • richting de Stadionbuurt: omleiding S
 • richting de A10: omleiding A10

Richting Amstelveen

Verkeer dat naar Amstelveen wilt volgt omleiding A via de Ring A10 en afslag S109 of vanuit Amsterdam via de Parnassusweg (klik op de link voor een afbeelding).

Richting VUmc en Zuidas

Verkeer richting VUmc en de Zuidas volgt omleiding B via de ring A10 en afslag S109 of vanuit Amsterdam via de Parnassusweg (klik op de link voor een afbeelding).

Richting Stadionbuurt

Verkeer vanuit Amstelveen richting de Stadionbuurt volgt omleiding S via de Buitenveldertselaan en de Parnassusweg (klik op de link voor een afbeelding).

Richting de A10

Verkeer vanuit de stad wordt zoveel mogelijk via de President Kennedylaan en de Nieuwe Utrechtseweg (S110) richting knooppunt Amstel gestuurd. Verkeer vanuit Amstelveen wordt richting de S109 geleid

VUmc

Alle parkeergarages blijven bereikbaar. Met borden worden de (omleiding)routes aangegeven.

Jachthaven

Om sluipverkeer door de Jachthavenweg te voorkomen wordt de weg halverwege afgezet.

 • Amstelveenseweg 500 (‘de schoen’), de Jachthavenweg 118 en lager, het Jolenpad, het Damloperspad en het Punterspad blijven bereikbaar via het Skûtjespad aan de noordzijde van de Amstelveenseweg.
 • De Jachthavenweg 121 en hoger, het Pramenpad, het Tjotterspad, het Broeierspad zijn bereikbaar via het Pramenpad aan de zuidzijde van de Amstelveenseweg.

Omleidingen trams/bussen

Tram 24

Tram 24 rijdt niet tussen de halte Olympisch Stadion en de eindhalte VUmc. Tram 24 rijdt bij halte Olympiaweg richting Haarlemmermeercircuit en weer terug. Reizigers voor bestemming De Boelelaan/VU kunnen bij Haarlemmermeercircuit met bus 62 reizen. Bekijk ook gvb.nl/omleidingen

Bussen

Bus 62 komende vanaf de Ring A10 wordt langs het werkverkeer geleid en rijdt zijn normale route via De Boelelaan. Voor de bussen van Connexxion verwijzen we naar hun website.

Inloopspreekuur

Normaal gesproken organiseren we een inloopavond waar je terecht kan met vragen over de werkzaamheden. Vanwege het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Heb je toch vragen of wil je meer uitleg ontvangen?  Maak dan via onze GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze projectleider voor een persoonlijke toelichting.

Houd me op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

© GVB september 2020