1500 Borneostraat

Vervangen trambaan in de Borneostraat

Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 6 november vervangen we de trambaan op de Borneostraat tussen het Javaplein en ter plaatse van de kruising met de Zeeburgerdijk. De kwaliteit van de tramsporen en het onderbed voldoet niet meer om veilig en comfortabel te blijven rijden. In deze periode is het niet mogelijk om vanaf de Zeeburgerdijk de Borneostraat in te rijden. Ook rijdt tram 14 een andere route. Op deze pagina vertellen we je er graag meer over.

Fases

Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd:

Fase 1 31 aug t/m 18 sept Kruising Borneostraat/Zeeburgerdijk
Fase 2 31 aug t/m 7 okt Borneostraat tussen Zeeburgerdijk en Sumatrastraat
Fase 3 8 okt t/m 6 nov Borneostraat tussen Sumatrastraat en Javaplein

Fases Borneostraat

Werktijden en geluidshinder

We werken overdag, in de avond en een aantal nachten. Het werk brengt geluidshinder met zich mee. Wij doen ons best om dit met name ‘s nachts tot een minimum te beperken. Echter ontkomen we er niet aan om bepaalde werkzaamheden met geluidshinder in de nacht uit te voeren. Op deze pagina plaatsen we binnenkort de data wanneer u nachtelijk werkzaamheden met geluidshinder kunt verwachten.

In de avond en nacht van donderdag 8 oktober beginnen we met werkzaamheden tussen de Sumatrastraat en het Javaplein (fase 3).  Ook in de daaropvolgende nachten wordt er gewerkt. De tijden zijn een inschatting. Het werk kan iets langer of korter duren dan hier vermeld.

Van  Tot Soort werk (Geluids-) Overlast
Donderdag 8 okt 18:00 uur Vrijdag 9 okt 06:00 uur Verwijderen spoor en onderbed Hinder
Vrijdag 9 okt 18:00 uur Zaterdag 10 okt 06:00 uur Verwijderen spoor en onderbed Hinder
Zaterdag 10 okt 18:00 uur Zondag 11 okt 06:00 uur Verwijderen spoor en onderbed Hinder
Zondag 11 okt 18:00 uur Maandag 12 okt 06:00 uur Verwijderen spoor en onderbed Hinder
Maandag 12 okt 18:00 uur Dinsdag 13 okt 06:00 uur Verwijderen spoor en onderbed Hinder
Dinsdag 13 okt 18:00 uur Woensdag 14 okt 06:00 uur Verwijderen spoor en onderbed Hinder
Vrijdag 16 okt 18:00 uur Vrijdag 16 okt 23:00 uur Meten Niet/ nauwelijks
Zaterdag 17 okt 18:00 uur Zondag 18 okt 06:00 uur Leggen van onderbed Enige hinder
Zondag 18 okt 18:00 uur Maandag 19 okt 06:00 uur Leggen van onderbed/aanvoer spoor Hinder
Maandag 19 okt 18:00 uur Maandag 19 okt 22:00 uur Aftstellen spoor Hinder
Dinsdag 20 okt 18:00 uur Maandag 2 nov 22:00 uur Afstellen en lassen spoor Hinder

Vanaf dinsdag 20 oktober tot en met maandag 2 november werken we elke avond van 18:00 tot 22:00 uur.

Bereikbaarheid/Omleidingen

Het verkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden. Hieronder geven we per periode aan welke omleidingen er gelden.

Fase 1: 31 augustus t/m 18 september
Van 31 augustus t/m 6 september (Fase 1a) werken we aan de trambaan op de kruising bij de Borneostraat en Zeeburgerdijk. De kruising is in deze periode deels afgesloten. Ook werken we van 7 september t/m 18 september (Fase 1b) aan de Borneostraat tussen de Sumatrastraat en de Zeeburgerdijk. De volgende omleidingen gelden van 31 augustus t/m 18 september:

Auto en vrachtverkeer:

  • Auto- en vrachtverkeer op de Zeeburgerdijk wordt langs het werkgebied geleid. (Fase 1A en Fase 1B).
  • Auto- en vrachtverkeer kan de Borneostraat vanaf de Zeeburgerdijk niet inrijden. Bestemmingsverkeer kan via de Lombokstraat of Celebesstraat rijden.
  • Auto- en vrachtverkeer vanuit de Borneostraat kan alleen rechts afslaand de Zeeburgerdijk oprijden.

Fietsers en voetgangers

  • Fietsers komend van de Zeeburgerdijk richting de Panamalaan worden omgeleid via Celebesstraat, Delistraat en Borneostraat.
  • Er geldt een omleiding voor voetgangers. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Fase 2: 31 augustus t/m 7 oktober:
Van 3 september t/m 7 oktober werken we aan de trambaan op de Borneostraat tussen het kruispunt Borneostraat/ Zeeburgerdijk tot aan de Sumatrastraat. De Borneostraat sluiten we in deze periode deels af. De volgende omleidingen gelden van 3 september t/m 7 oktober:

Auto en vrachtverkeer:

  • Auto- en vrachtverkeer in de Borneostraat kan het werkgebied passeren in de richting van de Zeeburgerdijk.
  • Auto- en vrachtverkeer kan de Borneostraat vanaf de Zeeburgerdijk niet inrijden. De Borneostraat tussen de Zeeburgerdijk en Sumatrastraat is afgesloten. Bestemmingsverkeer kan via de Lombokstraat of Celebesstraat rijden.

Fietsers en voetgangers

  • Fietsers komend van de Zeeburgerdijk richting de Borneostraat worden omgeleid via de Celebesstraat, Bankastraat en Sumatrastraat.
  • Voetgangers kunnen het werk passeren via de stoep.

Fase 3: 8 oktober t/m 6 november:
Van 8 oktober t/m 6 november werken we aan de trambaan op de Borneostraat tussen de Sumatrastraat en halte Javaplein. De Borneostraat sluiten we in deze periode af tussen de Sumatrastraat en Madurastraat (westzijde). Er gelden in deze periode geen omleidingen.

Parkeerplekken

Van 31 augustus t/m 7 oktober worden alle parkeervakken aan de zuidkant (de even huisnummers) van de Borneostraat tussen het kruispunt met de Zeeburgerdijk en de Sumatrastraat opgeheven. We hebben deze ruimte nodig als werkterrein.

Mocht u eigenaar zijn van een mindervaliden parkeerplek op deze locatie en is er nog geen contact met u opgenomen? Neem dan contact op met onze GVB Klantenservice, telefoon 0900 – 8011.

Omleiding tram

Van 31 augustus tot en met 6 november is de Borneostraat afgesloten voor tramverkeer. Tram 14 rijdt in deze periode een andere route via de Insulindeweg, Wijttenbachstraat en de Linnaeusstraat. De haltes Pontanusstraat, Zeeburgerdijk en Javaplein komen daardoor te vervallen. Omleidingen worden een week voorafgaand aan de werkzaamheden vermeld op gvb.nl/omleidingen.omleiding Borneostraat tram

Vragen?

Normaal gesproken organiseren we een inloopavond waar je bij ons terecht kunt met vragen over de werkzaamheden. Vanwege het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Heb je toch vragen of wil je meer uitleg ontvangen? Maak dan via de GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze projectleider.

Houd me op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GVB october 2020