Burgemeester De Vlugtlaan

Vervangen van de trambaan en herinrichting kruisingen en tramhaltes aan de Burgemeester de Vlugtlaan

Van woensdag 6 april tot en met begin december 2020 werken GVB en de gemeente Amsterdam aan de Burgemeester De Vlugtlaan. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de trambaan en de herinrichting van tramhaltes en kruisingen. De vervanging van de trambaan is noodzakelijk om hier veilig en comfortabel met de tram te blijven rijden. Daarnaast worden vier kruisingen geoptimaliseerd om de doorstroming en betrouwbaarheid van het OV te verbeteren. Verder vernieuwen we de bestaande tramhaltes, zodat deze voldoen aan de huidige normen. Lees ook het interview met de projectleider Rob van der Hoorn op onze nieuwspagina.

Werkzaamheden in fases

GVB en de gemeente Amsterdam werken aan de trambaan en de herinrichting van kruisingen en tramhaltes. Gelijktijdig vervangt Liander op verschillende locaties gasleidingen en voert Waternet werkzaamheden uit aan het riool. Deze verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd op de Burgemeester De Vlugtlaan tussen de kruising van de Burg. De Vlugtlaan met de Leeuwendalersweg en de kruising van de Burg. De Vlugtlaan met de Slotermeerlaan. Er wordt hierbij in fases gewerkt.
Werkgebied Burg de Vlugtlaan

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

1A+B: april t/m begin juli 2B:  september t/m half september
1B:   juni t/m half juli 3:    half september t/m half oktober
1C:   juli t/m half augustus 4A:  half oktober t/m half november
2A:   half augustus t/m begin september 4B:  half november t/m begin december

Onze geplande werkzaamheden en het coronavirus

Het RIVM geeft adviezen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft invloed op de manier waarop we werken en welk werk we kunnen doen. We hebben daarom extra voorzieningen getroffen om ons werk uit te blijven voeren waar dit kan. De ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus gaan snel. We bekijken van dag tot dag wat de effecten daarvan zijn op onze medewerkers en geplande werkzaamheden. Hierdoor zouden werkzaamheden langer kunnen duren of worden werkzaamheden uitgesteld als de regering hiertoe oproept. Via de pagina houden we u hierover op de hoogte.

Start Fase 1C

Op 6 juli start het werk aan de kruising van de Bos en Lommerweg met de Leeuwendalersweg (fase 1C). We gaan hier de verharding van de trambaan vervangen. Ook wordt de bestaande halte richting Plein ’40-’45 verplaatst. De nieuwe locatie ligt straks onder het metrostation, tegenover de halte richting het centrum. Tegelijkertijd gaat de gemeente aan de slag bij de kruising met de Johannes Poststraat. In de bewonersbrief van 30 juni leest u wat deze werkzaamheden voor u betekenen.

Tijdens dit werk is de Burgemeester De Vlugtlaan aan één kant afgesloten voor al het verkeer. Voor zowel fietsers als auto- en vrachtverkeer zijn omleidingen van kracht. Deze vind je terug in de bewonersbrief.

Nachtwerkzaamheden

Op deze pagina plaatsen we de data van onze werkzaamheden in de nacht. We houden deze pagina actueel. Nachtwerk aan Burg. De Vlugtlaan is op dit moment gepland op:

  • In week 24 (8 -13 juni) worden de gehele week werkzaamheden in de nacht uitgevoerd, zoals het slijpen en lassen aan de rails en het aanbrengen van de verharding. Dit kan geluidshinder opleveren.
  • In week 25 (14 -20 juni) wordt er in de nacht gewerkt van zondag op maandag tot en met de nacht van donderdag op vrijdag 19 juni. Er wordt onder andere beton gestort en geasfalteerd.

Houd mij op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

Lees alle bewonersbrieven nog eens terug

© GVB july 2020