Burgemeester de Vlugtlaan

Vervangen van de trambaan en herinrichting kruisingen en tramhaltes aan de Burgemeester de Vlugtlaan

Deel deze pagina

Van zaterdag 28 maart tot en met 29 november 2020 werken GVB en de gemeente Amsterdam aan de Burgemeester de Vlugtlaan. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de trambaan en de herinrichting van tramhaltes en kruisingen. De vervanging van de trambaan is noodzakelijk om hier veilig en comfortabel met de tram te blijven rijden. Daarnaast worden vier kruisingen geoptimaliseerd om de doorstroming en betrouwbaarheid van het OV te verbeteren. Verder vernieuwen we de bestaande tramhaltes, zodat deze voldoen aan de huidige normen.

Werkzaamheden in fases

GVB en de gemeente Amsterdam werken aan de trambaan en de herinrichting van kruisingen en tramhaltes. Gelijktijdig vervangt Liander op verschillende locaties gasleidingen en voert Waternet werkzaamheden uit aan het riool. Deze verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd op de Burgemeester de Vlugtlaan tussen de kruising van de Burg. de Vlugtlaan met de Leeuwendalersweg en de kruising van de Burg. de Vlugtlaan met de Slotermeerlaan. Er wordt hierbij in fases gewerkt.
Werkgebied Burg de Vlugtlaan

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

1A+B: april t/m begin juli 2B:  september t/m half september
1B:   juni t/m half juli 3:    half september t/m half oktober
1C:   juli t/m half augustus 4A:  half oktober t/m half november
2A:   half augustus t/m begin september 4B:  half november t/m begin december

Onze geplande werkzaamheden en het coronavirus

Het RIVM geeft adviezen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft invloed op de manier waarop we werken en welk werk we kunnen doen. We hebben daarom extra voorzieningen getroffen om ons werk uit te blijven voeren waar dit kan. De ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus gaan snel. We bekijken van dag tot dag wat de effecten daarvan zijn op onze medewerkers en geplande werkzaamheden. Hierdoor zouden werkzaamheden langer kunnen duren of worden werkzaamheden uitgesteld als de regering hiertoe oproept. Via de pagina houden we u hierover op de hoogte.

Start Fase 1A en B

Vanaf 6 april starten we met werkzaamheden aan de Burgemeester de Vlugtlaan tussen de Burgemeester Fockstraat en het metrostation Burg. de Vlugtlaan. We vervangen hier de trambaanplaten, vernieuwen de gasleiding en richten de noordzijde van de kruising aan de Burg. Fockstraat opnieuw in. We proberen de hinder die dit werk voor omwonenden, ondernemers en het verkeer oplevert, zoveel mogelijk te beperken. In de bewonersbrief van 30 maart leest u wat deze werkzaamheden voor u betekenen.

Houd mij op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

 

© GVB april 2020