1354 Burgemeester De Vlugtlaan

Vervangen van de trambaan en herinrichting kruisingen en tramhaltes aan de Burgemeester de Vlugtlaan

Van woensdag 6 april tot en met begin december 2020 werken GVB en de gemeente Amsterdam aan de Burgemeester De Vlugtlaan. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de trambaan en de herinrichting van tramhaltes en kruisingen. De vervanging van de trambaan is noodzakelijk om hier veilig en comfortabel met de tram te blijven rijden. Daarnaast worden vier kruisingen geoptimaliseerd om de doorstroming en betrouwbaarheid van het OV te verbeteren. Verder vernieuwen we de bestaande tramhaltes, zodat deze voldoen aan de huidige normen. Lees ook het interview met de projectleider Rob van der Hoorn op onze nieuwspagina.

Werkzaamheden in fases

GVB en de gemeente Amsterdam werken aan de trambaan en de herinrichting van kruisingen en tramhaltes. Gelijktijdig vervangt Liander op verschillende locaties gasleidingen en voert Waternet werkzaamheden uit aan het riool. Deze verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd op de Burgemeester De Vlugtlaan tussen de kruising van de Burg. De Vlugtlaan met de Leeuwendalersweg en de kruising van de Burg. De Vlugtlaan met de Slotermeerlaan. Er wordt hierbij in fases gewerkt.
Werkgebied Burg de Vlugtlaan

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

1A+B: april t/m begin juli 2B:  september t/m half september
1B:   juni t/m half juli 3:    half september t/m half oktober
1C:   juli t/m half augustus 4A:  half oktober t/m half november
2A:   half augustus t/m begin september 4B:  half november t/m begin december

Onze geplande werkzaamheden en het coronavirus

Het RIVM geeft adviezen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft invloed op de manier waarop we werken en welk werk we kunnen doen. We hebben daarom extra voorzieningen getroffen om ons werk uit te blijven voeren waar dit kan. De ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus gaan snel. We bekijken van dag tot dag wat de effecten daarvan zijn op onze medewerkers en geplande werkzaamheden. Hierdoor zouden werkzaamheden langer kunnen duren of worden werkzaamheden uitgesteld als de regering hiertoe oproept. Via de pagina houden we u hierover op de hoogte.

Fase 1

Op 6 juli zijn we gestart met het werk aan de kruising van de Bos en Lommerweg met de Leeuwendalersweg . Hier is de verharding van de trambaan vervangen. Ook is de bestaande halte richting Plein ’40-’45 verplaatst. Tegelijk is de gemeente aan de slag gegaan bij de kruising met de Johannes Poststraat. In de bewonersbrief van 30 juni lees je wat deze werkzaamheden voor je betekenen.

Vanaf 20 juli gaan de gemeente en Liander aan de slag bij de kruisingen van de Burgemeester de Vlugtlaan met de Burgemeester Eliasstraat en de Willem Kraanstraat. Deze werkzaamheden duren tot half augustus. In de brief van 13 juli vind je meer informatie over de werkzaamheden en wat deze werkzaamheden betekenen voor de buurt.

Fase 2 en Fase 3

Op zaterdag 15 augustus 2020 starten GVB en de gemeente Amsterdam met werkzaamheden aan de tramsporen, de tramhalte en kruisingen op diverse locaties op de Burg. De Vlugtlaan. GVB vervangt in de bocht van de Slotermeerlaan met de Burg. De Vlugtlaan de tramsporen en vernieuwt de tramhalte. De gemeente richt de zuidzijde van de kruisingen op de Burg. De Vlugtlaan met de Willem Kraanstraat en Burg. Eliasstraat opnieuw in. Delen van de rijweg, het fiets- en voetpad worden vernieuwd. Ook worden kabels en leidingen in de ondergrond vervangen.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. In de brief van 5 augustus lees je meer over deze werkzaamheden die tot half oktober plaatsvinden.

Laden en lossen Plein ’40-’45

Vrachverkeer dient aan te rijden via de A10, afslag S104 en Burg. De Vlugtlaan.  Bij het einde van de Willem Kraanstraat linksaf via de zuidelijke rijweg naar het laad/losdok. Laad en losverkeer dient op het laad/losdok te keren en terug te rijden over de Burg. De Vlugtlaan richting A10/Bos en Lommerplein.

Laden en lossen in fase 2A Laden en lossen fase 2B

Fase 4

Vanaf maandag 19 oktober 2020 starten GVB en de gemeente Amsterdam met werkzaamheden aan de kruisingen Burg. De Vlugtlaan met de Burg. Fockstraat en de Joh. Poststraat. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

 

Werkzaamheden kruising Burg. Fockstraat: 19 oktober t/m 20 november

De Burg. Fockstraat is gedurende deze periode aan de zuidzijde van de Burg. De Vlugtlaan afgesloten. De tramhalte wordt vernieuwd en delen van de rijweg, het fiets- en voetpad worden vernieuwd. Ook zijn er werkzaamheden aan het riool en worden de stoplichten vervangen. Auto- en fietsverkeer over de zuidzijde van de Burg. De Vlugtlaan is niet mogelijk.

De volgende omleidingen gelden:

  • Vracht- en autoverkeer vanaf de Burg. De Vlugtlaan of de Slotermeerlaan richting Bos en Lommerplein wordt omgeleid via de Slotermeerlaan, de Burg. Röellstraat en de A10.
  • Fietsverkeer wordt omgeleid via de Burg. Eliasstraat en het Gerbrandypark.
  • Voetgangers kunnen langs het werk. Omdat de oversteken voor voetgangers op de kruising niet beschikbaar zijn, wordt een tijdelijke oversteek aan de westzijde van de kruising gerealiseerd.
  • Tram 7 rijdt de normale route. De tramhalte Burg. Fockstraat richting de stad in is niet in gebruik.
  • Buslijn 69 wordt omgeleid. Omleidingen worden ongeveer een week voorafgaand aan de werkzaamheden weergegeven op gvb.nl/omleidingen.
  • De rijrichting van de Theodorus Dobbestraat wordt tijdelijk omgedraaid, zodat de wijk beter bereikbaar is.

Omleidingsroute fieters

Omleidingsroute autoverkeer

Werkzaamheden kruising Johannes Poststraat: 26 oktober t/m begin december

Tijdens deze periode werken we aan de zuidzijde van de kruising Burg. De Vlugtlaan met de Joh. Poststraat. Auto- en fietsverkeer over de zuidzijde van de Burg. De Vlugtlaan is niet mogelijk. Eerst wordt de westzijde van de kruising aangepakt en vanaf medio november de oostzijde. Dit wordt gedaan om de uitrit vanaf de Theodorus Dobbestraat naar de Burg. De Vlugtlaan beschikbaar te houden. De uitrit is op 2 december afgesloten vanwege asfalteerwerkzaamheden.

Er gelden dezelfde omleidingen als genoemd in voorgaande alinea, echter vanaf vrijdag 20 november is de Burg. Fockstraat in noord-/zuidrichting weer open voor verkeer.

Nachtwerkzaamheden

Op deze pagina plaatsen we de data van onze werkzaamheden in de nacht. We houden deze pagina actueel.

 

Houd mij op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees alle bewonersbrieven nog eens terug

© GVB october 2020