1354 Burgemeester De Vlugtlaan

Vervangen van de trambaan en herinrichting kruisingen en tramhaltes aan de Burgemeester de Vlugtlaan

Van woensdag 6 april tot en met begin december 2020 werken GVB en de gemeente Amsterdam aan de Burgemeester De Vlugtlaan. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de trambaan en de herinrichting van tramhaltes en kruisingen. De vervanging van de trambaan is noodzakelijk om hier veilig en comfortabel met de tram te blijven rijden. Daarnaast worden vier kruisingen geoptimaliseerd om de doorstroming en betrouwbaarheid van het OV te verbeteren. Verder vernieuwen we de bestaande tramhaltes, zodat deze voldoen aan de huidige normen. Lees ook het interview met de projectleider Rob van der Hoorn op onze nieuwspagina.

Werkzaamheden in fases

GVB en de gemeente Amsterdam werken aan de trambaan en de herinrichting van kruisingen en tramhaltes. Gelijktijdig vervangt Liander op verschillende locaties gasleidingen en voert Waternet werkzaamheden uit aan het riool. Deze verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd op de Burgemeester De Vlugtlaan tussen de kruising van de Burg. De Vlugtlaan met de Leeuwendalersweg en de kruising van de Burg. De Vlugtlaan met de Slotermeerlaan. Er wordt hierbij in fases gewerkt.
Werkgebied Burg de Vlugtlaan

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

1A+B: april t/m begin juli 2B:  september t/m half september
1B:   juni t/m half juli 3:    half september t/m half oktober
1C:   juli t/m half augustus 4A:  half oktober t/m half november
2A:   half augustus t/m begin september 4B:  half november t/m begin december

Onze geplande werkzaamheden en het coronavirus

Het RIVM geeft adviezen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft invloed op de manier waarop we werken en welk werk we kunnen doen. We hebben daarom extra voorzieningen getroffen om ons werk uit te blijven voeren waar dit kan. De ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus gaan snel. We bekijken van dag tot dag wat de effecten daarvan zijn op onze medewerkers en geplande werkzaamheden. Hierdoor zouden werkzaamheden langer kunnen duren of worden werkzaamheden uitgesteld als de regering hiertoe oproept. Via de pagina houden we u hierover op de hoogte.

Fase 1

Op 6 juli zijn we gestart met het werk aan de kruising van de Bos en Lommerweg met de Leeuwendalersweg . Hier is de verharding van de trambaan vervangen. Ook is de bestaande halte richting Plein ’40-’45 verplaatst. Tegelijk is de gemeente aan de slag gegaan bij de kruising met de Johannes Poststraat. In de bewonersbrief van 30 juni lees je wat deze werkzaamheden voor je betekenen.

Vanaf 20 juli gaan de gemeente en Liander aan de slag bij de kruisingen van de Burgemeester de Vlugtlaan met de Burgemeester Eliasstraat en de Willem Kraanstraat. Deze werkzaamheden duren tot half augustus. In de brief van 13 juli vind je meer informatie over de werkzaamheden en wat deze werkzaamheden betekenen voor de buurt.

Fase 2 en Fase 3

Op zaterdag 15 augustus 2020 starten GVB en de gemeente Amsterdam met werkzaamheden aan de tramsporen, de tramhalte en kruisingen op diverse locaties op de Burg. De Vlugtlaan. GVB vervangt in de bocht van de Slotermeerlaan met de Burg. De Vlugtlaan de tramsporen en vernieuwt de tramhalte. De gemeente richt de zuidzijde van de kruisingen op de Burg. De Vlugtlaan met de Willem Kraanstraat en Burg. Eliasstraat opnieuw in. Delen van de rijweg, het fiets- en voetpad worden vernieuwd. Ook worden kabels en leidingen in de ondergrond vervangen.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. In de brief van 5 augustus lees je meer over deze werkzaamheden die tot half oktober plaatsvinden.

Laden en lossen Plein ’40-’45

Vrachverkeer dient aan te rijden via de A10, afslag S104 en Burg. De Vlugtlaan.  Bij het einde van de Willem Kraanstraat linksaf via de zuidelijke rijweg naar het laad/losdok. Laad en losverkeer dient op het laad/losdok te keren en terug te rijden over de Burg. De Vlugtlaan richting A10/Bos en Lommerplein.Laden en lossen in fase 2ALaden en lossen fase 2B

Nachtwerkzaamheden

Op deze pagina plaatsen we de data van onze werkzaamheden in de nacht. We houden deze pagina actueel.

Er wordt in de komende nachten gewerkt bij de kruising van de Burgemeester De Vlugtlaan met de Sloterweg.

Van Tot werk overlast
woensdag 19 aug 20:00 uur Donderdag 20 aug 07:00 uur las- en slijpwerkzaamheden geluidshinder
Donderdag 20 aug 17:00 uur Donderdag 20 aug 23:00 uur aanbrengen beschermlaag spoor weinig hinder
Zaterdag 22 aug 22:00 uur Zondag 23 aug 07:00 uur aanbrengen belijning enige hinder
Zondag 23 aug 00:00 uur Maandag 24 aug 07:00 uur borstelen spoor met veegwagen enige hinder

Maandag 24 augustus is het spoorwerk hier klaar en rijdt tram 7 weer door de straat. Wel wordt er nog aan de haltes gewerkt. Hierdoor zal de tram niet altijd bij de haltes stoppen. Kijk op gvb.nl/omleidingen voor de actuele status hierover.

Houd mij op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

Lees alle bewonersbrieven nog eens terug

© GVB september 2020