1496 Hoofdweg

Vervangen trambaanverharding Hoofdweg tussen de Arubastraat en de Postjesweg

Deel deze pagina

Van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 6 november vervangen we de trambaanverharding op de Hoofdweg tussen de Arubastraat en de Postjesweg. Dit betekent dat we het onderbed, bovenbed en het asfalt vernieuwen. De kwaliteit van de trambaanverharding voldoet niet meer om veilig en comfortabel te blijven rijden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases.

Fase 1 start op 17 augustus en duurt tot en met 18 september. In deze periode wordt gewerkt aan het gedeelte tussen de Postjesweg en de Marowijnestraat. Fases werk Hoofdweg
Fase 2 start op 21 september en duurt tot en met 6 november. In deze fase wordt gewerkt aan het hele gebied tussen de Postjeskade en de Arubastraat.

Werktijden en geluidshinder

We werken overdag, in de avond en in de nacht. Het werk brengt geluidshinder met zich mee. Wij doen ons best om dit met name ‘s nachts tot een minimum te beperken. Echter ontkomen we er niet aan om bepaalde werkzaamheden met geluidshinder in de nacht uit te voeren. Via deze pagina houden we je op de hoogte over de nachtelijke werkzaamheden. Ook kan je je e-mailadres achterlaten via het formulier onderaan deze pagina. Je krijgt dan een bericht wanneer we hier nieuwe informatie geplaatst hebben.

Bereikbaarheid

Auto’s

Het verkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden. De Hoofdweg is afgesloten voor auto- en vrachtverkeer vanuit de richting van het Surinameplein en verkeer wordt omgeleid via de Overtoom en de Jan Pieter Heijestraat.
Hoofdweg omleiding voor auto's en vrachtverkeer

Fietser en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen normaal het werk passeren tijdens de werkzaamheden

Tram en bus

Tram 17 rijdt met aangepaste snelheid door het werk. Voor bussen geldt een omleiding. Omleidingen worden ongeveer een week vooraf de werkzaamheden vermeld op gvb.nl/omleidingen.

Parkeerplekken

De parkeervakken aan de even zijde van het werkgebied worden opgeheven. We hebben deze ruimte nodig als werkterrein. Mocht u eigenaar zijn van een mindervaliden parkeerplek op deze locatie en is er nog geen contact met u opgenomen? Neem dan contact op met onze GVB Klantenservice, telefoon 0900 – 8011. De volgende parkeervakken zijn opgeheven:

  • Fase 1: Hoofdweg tussen de Postjesweg en Marowijnestraat: 17 augustus t/m 18 september: Parkeervakken tussen huisnummers 120 t/m 96 zijn opgeheven.
  • Fase 2: Hoofdweg tussen de Postjeskade en de Arubastraat: 21 september t/m 6 november: Parkeervakken tussen huisnummers 120 t/m 34 zijn opgeheven.

Inloopspreekuur

Normaal gesproken organiseren we een inloopavond waar je terecht kan met vragen over de werkzaamheden. Vanwege het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Heb je toch vragen of wil je meer uitleg ontvangen?  Maak dan via onze klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze projectleider voor een persoonlijke toelichting.

Houd me op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

© GVB august 2020