1651 Wijttenbachstraat

Vervangen van het onderbed en verharding trambaan

Deel deze pagina

Spoedherstelwerkzaamheden in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 januari!
Na het verwijderen van de betonplaten hebben we een breuk in de rails geconstateerd ter hoogte van de kruising met de Dapperstraat. We moeten deze op korte termijn verhelpen. Daarom werken we aanstaande woensdagavond 20 januari vanaf 23:00 uur tot de volgende ochtend.  Dit kan geluidsoverlast veroorzaken.

 

Van maandag 4 januari tot en met vrijdag 19 maart vervangen we het onderbed en de verharding van de trambaan op de Wijttenbachstraat tussen de Pontanusstraat en de Linnaeusstraat. De kwaliteit van de trambaanverharding voldoet niet meer om veilig en comfortabel te blijven rijden.  Op deze pagina vertellen we je er graag meer over.

Fases

Het werk wordt uitgevoerd in drie fases.

Fase 1 start op 4 januari en duurt tot 5 februari. We werken in deze periode aan de trambaan op de Wijttenbachstraat tussen de Pontanusstraat en de Dapperstraat.

Fase 2A start op 18 januari en eindigt op 19 maart. In deze fase werken we aan de trambaan op de Wijttenbachstraat tussen de Dapperstraat en de Linnaeusstraat.

Fase 2B start op 8 februari en eindigt op 19 maart. In deze fase werken we aan de trambaan op het laatste deel van de Wijttenbachstraat tussen de Dapperstraat en de Linnaeusstraat.

Werktijden en geluidshinder

We werken overdag, in de avond en een aantal nachten. Het werk brengt geluidshinder met zich mee. Wij doen ons best om dit met name ‘s nachts tot een minimum te beperken. We ontkomen er niet aan om bepaalde werkzaamheden met geluidshinder in de nacht uit te voeren. Op deze pagina plaatsen we de data wanneer u nachtelijk werkzaamheden met geluidshinder kunt verwachten.

Op de onderstaande data werken we in de avond of nacht:

 • Van maandag 11 januari tot en met donderdag 14 januari werken we langer door tot uiterlijk 23:00 uur.
 • Spoedherstelwerkzaamheden in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 januari
 • De nacht van dinsdag 26 januari op woensdag 27 januari
 • De nacht van woensdag 27 januari op donderdag 28 januari
 • De nacht van donderdag 28 januari op vrijdag 29 januari
 • De nacht van maandag 1 februari op dinsdag 2 februari
 • De nacht van maandag 15 februari op dinsdag 16 februari
 • De nacht van woensdag 17 februari op donderdag 18 februari
 • De nacht van maandag 22 februari op dinsdag 23 februari
 • De nacht van woensdag 24 februari op donderdag 25 februari
 • De nacht van dinsdag 2 maart op woensdag 3 maart
 • De nacht van donderdag 4 maart op vrijdag 5 maart

Bereikbaarheid/omleidingen

De Wijttenbachstraat is tijdens de hele periode afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen. Auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de Zeeburgerdijk en Mauritskade.

Omleidingsroute auto- en vrachtverkeer

Omleiding tram/bus

Trams worden met een aangepaste snelheid door het werkgebied geleid. Wel is in fase 1 de halte Dapperstraat opgeheven. In fase 2 en 2B komt de halte Linnaeusstraat (richting centrum) te vervallen. De halte aan de andere kant van de kruising bij Oosterpark blijft intact.

Voor de bussen 37, 41 en 245 geldt een omleiding. Deze worden ongeveer een week voor de start van de werkzaamheden vermeld op gvb.nl/omleidingen.

Laden en lossen

Laden en lossen blijft mogelijk buiten het werkterrein en in overleg binnen het werkterrein. Heeft u een onderneming en ziet u tijdens de werkzaamheden moeilijkheden voor het laden en lossen? Neem dan contact op met onze GVB Klantenservice telefoon 0900 – 8011.

Aanbieden afval

De ondergrondse afvalcontainers blijven zo veel mogelijk beschikbaar. Ziet u tijdens de werkzaamheden moeilijkheden neem dan contact op met onze GVB Klantenservice telefoon 0900 – 8011.

Vragen

Normaal gesproken organiseren we een inloopavond waar je bij ons terecht kunt met vragen over de werkzaamheden. Vanwege het coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Heb je toch vragen of wil je meer uitleg ontvangen? Maak dan via de GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met onze projectleider.

Houd me op de hoogte

Wil je snel op de hoogte zijn van (eventuele wijzigingen in) de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Laat je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GVB january 2021