GVB zoekt Slimme Speurders

OPROEP! Kan jij goed speuren? En denk jij het vernieuwde OV-netwerk van Amsterdam te kennen? Dan hebben we een leuke uitdaging voor je: het GVB lijnenspel!

Deel deze pagina

Op 22 juli spelen we het GVB Lijnenspel. Tien duo’s gaan met het vernieuwde OV op jacht naar 11 verstopte GVBeestjes. Wie pakt de slimste route en scoort de meeste punten? Geef jezelf en je teammaatje (vanaf 15 jaar) op en maak allebei kans op een OV-chipkaart met €100 reistegoed.

We zoeken 10 koppels die het spel willen spelen. (Een koppel = 2 mensen die bij elkaar horen). Je kunt gevolgd worden door onze cameraploeg die foto’s en video-opnames maakt van je speurtocht. Al je stappen op weg naar de verstopte GVBeestjes kunnen worden vastgelegd.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

De inschrijfdatum is voorbij. Aanmelders alvast bedankt. Al je erbij zit nemen we contact met je op. Daarna maken we de namen ook op deze website bekend.

Hoe werkt het spel?

Vanaf 22 juli gaat het vernieuwde OV-netwerk in en rijdt de Noord/Zuidlijn. We gaan Amsterdam herontdekken, Beestje bij Beestje. In de stad zijn elf GVBeestjes verstopt. Soms vallen ze op, soms ook niet… Elk GVBeestje is een aantal punten waard. Hoeveel, dat zie je op de routekaart die je 22 juli krijgt. Meestal geldt: hoe groter de afstand, hoe meer punten je scoort.

Opdracht

Pak het OV en verzamel binnen drie uur tijd zoveel mogelijk punten door een selfie te maken met het GVBeestje. Het zal lastig worden om alle locaties te bezoeken. Dus welke keuzes maak je? Veel korte afstanden met weinig punten, of een paar lange afstanden met veel punten?

Extra punten

Je totaalscore kun je opschroeven met bonuspunten: vind je de ‘moving target’ en leg je die vast met een selfie, dan verdubbel je maar liefst je punten.
Daarnaast kun je bonuspunten verdienen door de vragen op de routekaart goed te beantwoorden. Elke goed antwoord is weer een punt erbij.

Wat kun je winnen?

Het koppel met de meeste punten ontvangt twee keer een OV-chipkaart met een reistegoed van 100 euro. Daarmee kun je Amsterdam en het nieuwe lijnennet uitgebreid leren kennen.

Deelnemersvoorwaarden GVB lijnenspel

Download deze .PDF

© GVB 2018