GVB-collega's helpen mee in de strijd tegen corona
Leesduur 2 minuten

GVB-collega’s helpen mee in de strijd tegen corona

Nu er vanwege het corona-virus veel minder reizigers van ons ov gebruik maken en we met een aangepaste dienstregeling rijden, is er een aantal collega’s die niet aan hun normale aantal uren komen. Leonie Boekel, unitmanager Tram: “In plaats van thuis te zitten en te wachten tot ze weer volledig aan de slag kunnen, hebben zij aangegeven dat zij zich nuttig willen maken. Ze willen het liefst werk dat helpt het corona-virus te bestrijden. Dat steunen we natuurlijk van harte. Wij hebben verschillende opties onderzocht en uiteindelijk hebben we drie initiatieven ontwikkeld waar onze collega’s kunnen helpen.”

Trams extra schoonmaken

Naast de uitgebreide nachtelijke schoonmaak van de trams op de remises, worden de trams nu na elke rit bij een eindpunthuisje door onze collega’s schoongemaakt. Leonie: “Zij maken alle stangen schoon, de klaphekjes van de deuren, de apparatuur in de servicebalie en de knoppen van de bestuurder. Op deze manier zorgen we voor extra schone trams voor onze reizigers én onze collega’s. Het ov is op dit moment geen uitje en echt bedoeld voor mensen die geen andere mogelijkheid hebben dan met het ov te reizen. Het zijn met name mensen die in de cruciale of vitale beroepen werken. De trams worden altijd al goed schoongemaakt, maar het is fijn dat we net dat kleine stapje extra kunnen geven aan onze collega’s en reizigers.”

GVBelletje in Corona-tijden

Daarnaast is er een aantal collega’s dat zich heeft opgegeven om te bellen met iemand die daar behoefte aan heeft. Leonie: “Veel mensen hebben behoefte aan een praatje, zeker ouderen. En onze collega’s houden van een praatje. Dat is onderdeel van hun werk en zij missen dat ook. Heb je behoefte aan een praatje? Geef je dan op via gvbelletje@gvb.nl of bel meteen naar 06-48528373.”

Verpleegkundigen naar Corona-patiënten rijden

“In samenwerking met Cordaan gaan een aantal van onze collega’s verpleegkundigen naar corona-patiënten rijden die thuis verzorgd worden. Onze collega’s rijden in een busje, zodat er genoeg afstand is tussen de collega en de verpleegkundigen. Ook gaan we patiënten die hersteld en genezen zijn van het ziekenhuis of een speciale Covid-unit terug naar huis rijden. We vinden het heel fijn dat wij als vitale sector de andere vitale sector kunnen helpen.”

© GVB may 2020