GVB wil net zo divers als Amsterdam zijn
Leesduur 2 minuten

GVB verwelkomt 54ste participant op Diversity Day

GVB omarmt diversiteit en gelijkheid en wil dit ook uitdragen. Dit doen we onder meer door het aannemen en begeleiden van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vandaag, op Diversity Day, verwelkomen we de 54ste participant. Alexandra van Huffelen, algemeen directeur bij GVB: “Het is belangrijk dat iedereen een gelijke kans krijgt. Ik ben ontzettend blij dat we dit doen.”

Participatiewet bij GVB

Momenteel doen 26 medewerkers vanuit de Participatiewet werkervaring op bij GVB. De medewerkers hebben zeer diverse achtergronden. De een is academisch opgeleid, de ander juist praktisch geschoold. Bij een participatiebaan gaat het om werkervaringsplaatsen voor maximaal twee jaar. In totaal heeft GVB inmiddels 53 mensen via een dergelijke ‘participatiebaan’ een plek geboden. Van Huffelen: “De komende jaren stellen we alles in het werk om nog meer kandidaten te verwelkomen. Onze medewerkers en leidinggevenden staan klaar om hen werkervaringskansen te geven.”

Werkervaring opdoen onder begeleiding

Medewerkers in een participatiebaan doen onder begeleiding werkervaring op. Zij kunnen daarbij ook een opleiding volgen die belangrijk is voor het invullen van hun baan. Het doel is dat de participant weer aansluiting vindt op de reguliere arbeidsmarkt.

Instromen als het kan op reguliere baan

Van Huffelen: “We helpen de medewerkers zo goed mogelijk bij het opdoen van werkervaring. Soms lukt het om na de participatie-periode intern bij GVB een baan te vinden. Dat is natuurlijk extra mooi.” Al is er helaas geen baangarantie, omdat de banen ook beschikbaar zijn voor re-integranten. Van Huffelen: “We maken daarin geen onderscheid. Iedereen heeft recht op een gelijke kans, zodat de verdeling van arbeidsplaatsen eerlijk blijft.”

Charter diversiteit in bedrijf

We willen een afspiegeling zijn van de Amsterdamse samenleving en een bedrijf zijn waarbinnen elke medewerker zich thuis en gewaardeerd voelt. Dit doen we door te kijken naar de verdeling van het aantal mannen en vrouwen, leeftijdsopbouw en opleidingsniveau, maar ook naar een diverse mix van geaardheden, medewerkers met/zonder arbeidsbeperking en etnische achtergrond. Daarnaast voorziet het beleid van GVB ook in gelijke salarissen voor mannen en vrouwen.

Interesse in een participatiebaan bij GVB? Kijk dan hier.

© GVB october 2021