Lijn 25 is er!
Leesduur 2 minuten

Meereizen met lijn 25 al mogelijk vanaf woensdag 9 december

Op 13 december 2020 wordt de vernieuwde Amstelveenlijn geopend en rijdt lijn 25 officieel. Op dit moment is GVB bezig met het proefbedrijf; we rijden volgens dienstregeling, oefenen met verstoringen en doen de laatste testen. In de laatste week van het proefbedrijf is het vanaf woensdag 9 december, ook al mogelijk voor onze reizigers om – met een geldig vervoerbewijs en het verplichte mondkapje – de tram te pakken en mee te rijden. Er is dan nog geen actuele reisinformatie. Wil je meer informatie over lijn 25, aankomst- en vertrektijden of frequentie? Check dan gvb.nl/lijn25iser.

Proefbedrijf

De Amstelveenlijn rijdt deze dagen tot 13 december nog in proefbedrijf. Dit betekent dat er nog verstoringen kunnen plaatsvinden. Dingen kunnen misgaan of we kunnen kinderziektes tegenkomen. Tijdens deze onverhoopte verstoringen heeft GVB beperkte mogelijkheden om te communiceren met reizigers. Het is goed om hiermee rekening te houden als je met lijn 25 meerijdt.

Nieuwe lijn, nieuwe 15G tram

We kunnen ons voorstellen dat een nieuwe lijn mét de mogelijkheid om voor de allereerste keer in een nieuwe 15G tram mee te rijden, belangstelling oproept bij reizigers, fans en andere geïnteresseerden. Vanwege de huidige corona-situatie willen we reizigers op het hart drukken om verantwoord te reizen en rekening te houden met eventuele drukte. Wil je voor je plezier meerijden, en is het druk in de tram die aankomt op de halte? Overweeg dan om de volgende tram te pakken. Zo houden we rekening met elkaar.

Kaartje kopen op de Amstelveenlijn

Ga goed voorbereid op reis. Kijk voor alle verkoop-, oplaad-, ophaal- en servicepunten op gvb.nl. Bij Station Zuid en op de haltes Van Boshuizenstraat, Uilenstede, Kronenburg en Ouderkerkerlaan staat een verkoopautomaat. Elke tram op de Amstelveenlijn krijgt twee gekoppelde voertuigen. Er is altijd een conducteur aanwezig in het achterste voertuig voor kaartverkoop en service. Er kan geen kaartje worden gekocht bij de bestuurder. Fietsen zijn niet toegestaan in lijn 25 (uitzondering daarop is de lijn 26). De dienstregeling van lijn 25 kun je nu al vinden in de reisplanner op gvb.nl, in de GVB app en op 9292. Vul hiervoor een reisdatum in vanaf 13 december.

NB: Bus 55 en bus 551 van Connexxion blijven gewoon rijden tot en met zaterdag 12 december. 

© GVB october 2021