Nieuwe kaartautomaat GVB
Leesduur 2 minuten

Ontwerp nieuwe kaartautomaat GVB wint gouden SPIN award

Het ontwerp voor de nieuwe kaartautomaat van GVB is in de prijzen gevallen. Onlangs won het gebruiksvriendelijke ontwerp van de hand van ontwerpbureau Fabrique een gouden SPIN award in de categorie User Experience.

Jury lovend over nieuwe kaartautomaat

“Qua opdracht lijkt creativiteit ver te zoeken en toch is het gelukt: de samenkomst van geluid, animaties en plaatsing elementen op het scherm op het juiste moment maakt dit toch een vernieuwende ervaring. De nieuwe kaartautomaat presteert uitmuntend door het vele en creatieve testen van het ontwerp. En daarnaast nog de modulaire fool-proof opbouw en het rekening houden met alle lagen van de bevolking als doelgroep: chapeau! “

Onze vorige automaten waren storingsgevoelig en niet heel gebruiksvriendelijk. Dat kon en moest anders, vonden we.

Inge Keur, manager Verkoop & Service

Impressie van de nieuwe kaartautomaat van GVB.

Gebruikersgemak staat centraal

Ontwerpbureau Fabrique tekende voor het ontwerp van zowel de nieuwe verkoopautomaat als de schermen. In het ontwerp was het gebruiksgemak van de reiziger het uitgangspunt. De automaat kan intuïtief bediend worden, zonder dat reizigers zich hoeven te verdiepen in allerlei gebruikersinstructies. De automaten zijn, na een uitgebreide testfase, uiteindelijk eind vorig jaar geplaatst ter vervanging van de oude machines.

Bij alles wat we doen stellen we onszelf altijd de vraag hoe we het makkelijker en beter kunnen maken voor onze reizigers. Het gebruikersvriendelijker maken van onze kaartautomaten is daar een belangrijk voorbeeld van. Het is geweldig om te zien dat dit herkend en beloond is met een SpinAward.

Inge Keur, manager Verkoop & Service

© GVB may 2020