Onthulling Pride tram door Alexandra van Huffelen en Charité la Bustier
Leesduur 2 minuten

Ride with Pride!

Van 27 juli tot en met 4 augustus is het weer tijd voor Pride Amsterdam. Negen dagen lang viert de stad het feest van de diversiteit. Of zoals oud-burgemeester van der Laan het eens treffend verwoorde: “Pride Amsterdam is niet zomaar een evenement. Het staat symbool voor de open en tolerante stad die we willen zijn. We vieren de vrijheid jezelf te kunnen zijn.” Als dé stadsvervoerder van Amsterdam sluiten wij ons net als in voorgaande jaren hierbij aan en tonen we graag onze betrokkenheid met een speciale Pride tram.

Kleurrijkste tram

Op donderdag 25 juli 2019 onthullen we deze kleurrijkste tram van het land. Op de tram staat ‘Ride with Pride!’, omdat we trots zijn op de diversiteit van Amsterdam en GVB. Het ontwerp is een levensgroot ‘LOVE’, het woord dat ons allemaal verbindt. Het woord gaat van zwart-wit naar alle kleuren van de regenboog als vertaling van het thema van Pride dit jaar: ‘Remember the past, create the future.’ Het thema is een verwijzing naar de strijd voor homo-emancipatie.

Na de onthulling stappen alle gasten in voor een eerste rit door de stad!

Door de hele stad

Je kunt onze Pride tram op wisselende lijnen tegenkomen, want hij rijdt geen vaste route. Kom je de tram tegen, maak een foto en plaats hem online met hashtag #Pridetram en wij delen hem op onze social media kanalen. Weten waar de tram nu rijdt kan ook op basis van het wagennummer (2087). Onderaan dit bericht leggen we uit hoe.

#GayVBeestje

Natuurlijk kan je ook onze favoriete hapgrage huisdiertje tegenkomen in de tram. Met #GayVBeestje scoor je punten terwijl je je een weg hapt door heel kleurrijk Amsterdam.

We wensen iedereen een fijne reis en happy Pride!

Waar rijdt de Pride tram?

De Pride tram rijdt op verschillende trajecten, maar je kunt ‘m terugvinden via de site OV-zoeker. De speciale tram heeft wagennummer 2087. Door in te zoomen op Amsterdam zie je alle voertuigen die op dat moment door de stad rijden.

  • Zoom in op Amsterdam.
  • Tik in het zoekveld in: tram 2087.
  • Filter: selecteer alleen GVB en klik op zoeken.
  • Gevonden! Geen resultaat? Dan staat de tram tijdelijk in de remise.

© GVB october 2021