Op de Dam werd de EURO 2020-tram feestelijk onthuld door wethouder Kukenheim van Sport en algemeen directeur van GVB Claudia Zuiderwijk.
Leesduur 3 minuten

Speciale EURO 2020-tram feestelijk onthuld op de Dam

Vanmiddag werd de speciaal voor het EURO 2020 bestickerde tram feestelijk onthuld op de Dam. Dit gebeurde door wethouder Simone Kukenheim van Sport van de gemeente Amsterdam en algemeen directeur van GVB, Claudia Zuiderwijk. Speciaal voor de gelegenheid bestuurde wethouder Kukenheim hoogstpersoonlijk de EURO 2020-tram en reed zij deze onder begeleiding van GVB-instructeur Silvester door het oranje, rood-, wit,-blauwe lint op de Paleisstraat op de Dam.

EURO 2020 cadeautje voor de stad

De onthulling van de EURO 2020-Tram past binnen de start van alle EURO 2020-activiteiten die deze week in Amsterdam plaatsvinden in aanloop naar de start van het voetbaltoernooi. Wethouder Kukenheim: “Na jaren voorbereiding gaat EURO 2020 nu eindelijk beginnen. We zien het EURO 2020 als een cadeautje voor de stad. Na een zwaar jaar gaat de stad stap voor stap weer een beetje open. We kleden de stad feestelijk aan en organiseren kleinschalige, coronaproof activiteiten waardoor we toch een beetje samen naar het toernooi kunnen toeleven. Daarbij is het extra mooi dat er een speciale EURO 2020 tram gedurende het toernooi door de stad zal rijden.”

GVB brengt je naar de wedstrijd

Claudia Zuiderwijk, algemeen directeur van GVB: “Wij zijn enorm trots op deze samenwerking met de gemeente Amsterdam. Het is toch het eerste event dat weer gehouden mag worden sinds de uitbraak van corona vorig jaar maart. Daar willen we graag bij stil staan, want het mag weer mondjesmaat! GVB is ‘local authority’ van het EK-voetbal, dus ongeacht waar je de wedstrijd ook kijkt: of dat in de Johan Cruijff Arena is of bij vrienden thuis, GVB brengt je er naar toe! Voor deze speciale gelegenheid plaatsen we op de wedstrijddagen van het Nederlands Elftal ook vlaggen op de voertuigen.”

Ga goed voorbereid op reis

GVB adviseert iedereen vooraf zijn reis te plannen via de GVB-app. In deze app kunnen reizigers hun reis plannen, vervoersbewijzen kopen en via de drukte-indicator een idee krijgen hoe druk het op bepaalde tijdstippen in bepaalde voertuigen is. Op basis daarvan kan men inschatten of zij de reis gaan maken. Zuiderwijk: “Corona is nog niet voorbij en het is nog steeds belangrijk dat reizigers zich spreiden in het ov. Dus ga daarom goed voorbereid op reis!”

Wil je weten waar de EURO 2020 tram rijdt? Kijk dan naar www.ovzoeker.nl en vul wagennummer 2097 in. Kijk hier voor meer informatie over reizen met het ov naar Johan Cruijff Arena.

Wethouder Kukenheim van Sport en Claudia Zuiderwijk, algemeen directeur GVB onthulde de tram op de Dam. Foto: Lex Draijer

© GVB march 2024