Bedrijfsprofiel

Bedrijfsprofiel

GVB is door en door Amsterdam. We dragen bij aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en mobiliteit voor mensen in Amsterdam en omgeving. De reizigers staan centraal in alles wat we doen.

GVB vervoert reizigers veilig, gastvrij en volgens dienstregeling. We willen mensen een comfortabel, geïnformeerd en gewaardeerd gevoel bezorgen bij hun reis met het openbaar vervoer.

We werken samen met andere betrokken partijen aan een uitnodigend, toegankelijk en duurzaam OV-netwerk. We houden Amsterdam bereikbaar en dragen bij aan de groei van de regio. Daarbij beperken we zo veel mogelijk de impact van vervoerbewegingen voor omwonenden. Ook benutten we de kansen die onze bedrijfsvoering biedt voor sociale en economische groei van stad en regio.

Naar 1 miljoen reizigers per dag

We vervoeren nu 843 duizend reizigers op een gemiddelde werkdag. De verwachting is dat dit aantal zal groeien naar 1 miljoen reizigers, want de stad groeit en het toerisme en de bedrijvigheid nemen toe. De ingebruikname van de Noord/Zuidlijn deze zomer draagt ook bij aan die groei.

24 uur per dag, 7 dagen per week

GVB’ers zijn dag en nacht aan het werk. We behoren met ongeveer 4.000 medewerkers (inclusief tijdelijke krachten) tot de grootste werkgevers van Amsterdam. We hebben een rijke historie en zijn al meer dan 118 jaar onlosmakelijk verbonden met de hoofdstad.

© GVB 2018