Wie wij zijn

Wie wij zijn

GVB is door en door Amsterdam. We dragen bij aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en mobiliteit voor mensen in Amsterdam en omgeving. Reizigers staan centraal in alles wat we doen.

GVB vervoert reizigers veilig, gastvrij en volgens dienstregeling. We willen mensen een comfortabel, geïnformeerd en gewaardeerd gevoel bezorgen bij hun reis met het openbaar vervoer.

Door en door Amsterdam

GVB heeft een rijke historie en is al meer dan 120 jaar verbonden met de hoofdstad. Onze medewerkers staan dag en nacht klaar. We behoren met ongeveer 5.000 medewerkers, uitzendkrachten en externen tot de grootste werkgevers van Amsterdam – en bij de vijf beste werkgevers van Amsterdam. Goed werkgeverschap staat bij ons hoog in het vaandel.

Een diversiteit aan beroepsgroepen vindt bij GVB werkgelegenheid. We bieden stageplekken aan studenten van uiteenlopende opleidingen; scholieren nemen deel aan projecten waarin ze ‘lerend werken’. GVB zet zich actief en met succes in om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen, onder andere via de Participatiewet. Dit alles maakt het personeelsbestand van GVB steeds meer een afspiegeling van de samenleving.

Naar 1 miljoen reizigers per dag

We werken aan een uitnodigend, toegankelijk en duurzaam OV-netwerk. Dat doen we samen met andere betrokken partijen. We houden Amsterdam bereikbaar en dragen bij aan de groei van de regio. Onze vervoerbewegingen hebben ook impact op omwonenden. Die impact beperken we zo veel mogelijk. Daarnaast benutten we de kansen die onze bedrijfsvoering biedt voor sociale en economische groei van stad en regio. In 2019 vervoerden we 938.000 reizigers op een gemiddelde werkdag.

© GVB may 2020