Wie wij zijn

Wie wij zijn

GVB is door en door Amsterdam. We dragen bij aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en mobiliteit voor mensen in Amsterdam en omgeving. De reizigers staan centraal in alles wat we doen.

GVB vervoert reizigers veilig, gastvrij en volgens dienstregeling. We willen mensen een comfortabel, geïnformeerd en gewaardeerd gevoel bezorgen bij hun reis met het openbaar vervoer.

Door en door Amsterdam

GVB heeft een rijke historie en is al meer dan 118 jaar onlosmakelijk verbonden met de hoofdstad. Onze medewerkers staan dag en nacht klaar. We behoren met ongeveer 4.000 medewerkers (inclusief tijdelijke krachten) tot de grootste werkgevers van Amsterdam. Ook horen we bij de 5 beste werkgevers van Amsterdam. Goed werkgeverschap staat bij ons hoog in het vaandel. Een diversiteit aan beroepsgroepen vindt bij GVB werkgelegenheid, studenten  vinden er stageplekken en scholieren nemen deel aan projecten waarin zij bij GVB ‘lerend werken’. Ook draagt GVB bij om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen integreren.

Naar 1 miljoen reizigers per dag

Samen met andere betrokken partijen werken we aan een uitnodigend, toegankelijk en duurzaam OV-netwerk. We houden Amsterdam bereikbaar en dragen bij aan de groei van de regio. Daarbij beperken we zo veel mogelijk de impact van vervoerbewegingen voor omwonenden. Ook benutten we de kansen die onze bedrijfsvoering biedt voor sociale en economische groei van stad en regio. We vervoeren nu 843 duizend reizigers op een gemiddelde werkdag en verwachten dat dit aantal zal groeien naar 1 miljoen reizigers.

© GVB 2019