Beeld: RVD
Leesduur 2 minuten

Alle stagiairs bij GVB krijgen dezelfde stagevergoeding

GVB heeft in het Amsterdams Stagepact MBO met de gemeente Amsterdam afgesproken dat de vergoeding van stagiairs over de verschillende niveaus gelijk worden getrokken. Dat betekent dat mbo-, hbo- en wo-stagiairs dezelfde stagevergoeding krijgen.

Peter Buisman, directeur HR bij GVB: “Samen met de vakbonden vinden we het belangrijk om stagiairs bij GVB goed te begeleiden. Daar hoort ook een goede beloning bij. Daarom hebben we afgesproken dat de stagevergoeding voor mbo- en hbo-stagiairs omhoog gaat en wordt gelijk getrokken met de stagevergoeding van wo-stagiairs.” Alle stagiairs bij GVB krijgen sinds 1 september 2024 een stagevergoeding van 635 euro per maand.

Amsterdams Stagepact MBO

Het Amsterdams Stagepact MBO benadrukt het belang van goede stages voor mbo-studenten. Het pact is belangrijk voor bedrijven om mbo-studenten aan zich te binden, in een tijd waarin de vraag naar mbo-vakmensen toeneemt.

Met het Amsterdams Stagepact MBO committeren Amsterdamse bedrijven, mbo-instellingen, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), MKB Amsterdam, VNO-NCW, ORAM en de gemeente Amsterdam zich aan vier doelstellingen om mbo-stages te verbeteren.

  1. Het creëren van voldoende mbo-stageplekken.
  2. Het voorkomen van stagediscriminatie.
  3. Het verbeteren van de stagebegeleiding.
  4. Een passende onkosten- en stagevergoeding.

Het Amsterdams Stagepact MBO is op dinsdag 9 april 2024 ondertekend door ruim 40 Amsterdamse werkgevers, waaronder GVB. Meer informatie over het Amsterdam Stagepact MBO vind je op Amsterdams Stagepact MBO – Gemeente Amsterdam.

© GVB october 2024