Organisatie

Partner van Amsterdam

GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam en is een sterke partner van de stad.

​Onze kernactiviteiten

  • openbaar vervoer met metro, tram en bus in het concessiegebied Amsterdam;
  • veerdiensten over het IJ en Noordzeekanaal;
  • beheer en onderhoud van voer- en vaartuigen en van de railinfrastructuur;
  • toezicht en handhaving van de sociale veiligheid in en rond het openbaar vervoer;
  • verbetering en behoud van de verblijfskwaliteit op de Amsterdamse metrostations

Kernwaarden

GVB vervoert reizigers veilig, gastvrij en volgens dienstregeling, zodat zij zich comfortabel, geïnformeerd en gewaardeerd voelen. GVB werkt met betrokken partijen samen aan een uitnodigend, toegankelijk en duurzaam OV-netwerk. We houden Amsterdam bereikbaar en faciliteren de regio in zijn groei. Daarbij beperken we zo veel mogelijk de impact van vervoerbewegingen voor omwonenden en benutten we de kansen die onze bedrijfsvoering biedt voor sociale en economische groei van stad en regio.

Naar 1 miljoen reizigers per dag

Dagelijks vervoeren we 843.000 reizigers en we verwachten dat dit aantal zal groeien naar 1 miljoen, door de groei van de stad en de toename van toerisme en bedrijvigheid. Groei wordt ook gerealiseerd door de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn deze zomer.

24 uur per dag, 7 dagen per week

GVB’ers zijn dag en nacht aan het werk. De voer- en vaartuigen dragen bij aan het herkenbare beeld van de stad. GVB behoort met meer dan 4.000 medewerkers (inclusief tijdelijke medewerkers) tot de grootste werkgevers van Amsterdam. We hebben een rijke historie en zijn al meer dan 118 jaar onlosmakelijk verbonden met de hoofdstad.

© GVB 2018