Toon reed mee in de ‘collectebus’ op lijn 15
Leesduur 2 minuten

Betaal voor het laatst met contant geld en steun de Muntenman

Zaterdag 25 maart kon je in de bus voor het laatst met contant geld een kaartje kopen. Daarom reed er op die dag een speciale ‘collectebus’ op lijn 15. In deze bus kon nog één keer met klinkende munt betaald worden en daarmee steunde je het werk van Toon de Muntenman, Amsterdammer van het jaar 2016. Een deel van opbrengst van die dag gaat naar zijn Amsterdamse goede doelen.

Op zaterdag 25 maart reed Toon in levende lijve mee in zijn ‘collectebus’ op lijn 15.

Om deze video te bekijken moet je eerst onze cookies accepteren

Accepteer onze cookies

Een man naar ons Amsterdamse hart

Toon Borst, beter bekend als de Muntenman, is Amsterdammer van het Jaar 2016. Hij verzamelt al jaren buitenlands muntgeld in zijn melkbus op de Noordermarkt. De opbrengst schenkt hij aan goede doelen waar hij zich hard voor maakt. Een man naar ons Amsterdamse hart.

Als partner van de verkiezing die ieder jaar een Amsterdammer ‘kroont’ die zich onbaatzuchtig inzet voor buurt of stad, zagen wij een mooie, zeg maar ‘uitmuntende’ rol voor Toon in het uitdragen van onze boodschap dat contant geld gaat verdwijnen uit de bus. ‘Waar je voor het laatst met contant geld betaalt en zo de doelen van de Muntenman steunt’

Goede doelen

Wij schenken een deel van de dagopbrengst van de bussen aan drie Amsterdamse goede doelen die Toon samen met ons heeft uitgezocht. Deze doelen zetten zich in voor jongeren en ouderen in verschillende delen van de stad. Door en door Amsterdam.
Welke goede doelen dit zijn, houden we nog even voor ons. De komende maanden maken we dit bekend via onze facebookpagina en Twitter.

© GVB july 2024