Leesduur 2 minuten

GVB en gemeente tekenen Sociaal Convenant

GVB en de gemeente Amsterdam hebben met de ondertekening van een Sociaal Convenant, de handen ineen geslagen. Samen spannen we ons in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Dit doen we onder andere door een mobiliteitspool op te richten, banenmarkten te organiseren en een jobcoach aan te stellen. GVB zegt daarbij toe om 75 Amsterdammers met een arbeidsbeperking een baan te bieden.

Zinvol bestaan

De gemeente Amsterdam wil dat zoveel mogelijk Amsterdammers werken, want werken draagt bij aan een zinvol bestaan. Wethouder Vliegenthart: “Werken is onbetaalbaar belangrijk voor mensen. Het betekent een salaris, collega’s en zingeving. Niet iedereen is in staat om zonder hulp te werken. We zijn blij met de steun van GVB, een écht Amsterdams bedrijf dat verantwoordelijk is voor veel werkgelegenheid in de stad.”

Welkom

GVB-directeur Alexandra van Huffelen: “Als partner van Amsterdam wil GVB zich extra inspannen om hieraan een wezenlijke bijdrage te leveren. GVB heeft een grote diversiteit onder werknemers. Toch merken wij dat er nog een groep werknemers ontbreekt: mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Soms gaat het fysieke beperkingen, maar dit kan ook geestelijk zijn. Daar rust voor veel werkgevers een taboe op, omdat het werknemers zijn die extra begeleiding nodig hebben of niet fulltime kunnen werken. Bij GVB geloven we dat iedere werknemer iets unieks meebrengt. Bij ons zijn ze welkom en wij zullen ons de komende jaren extra inspannen om deze mensen aan ons te binden.”

© GVB july 2024