Senior Pride Concert op de Nieuwmarkt
Leesduur 2 minuten

GVB steunt Senior Pride Concert 2024

Donderdag 1 augustus vindt van 18:00 tot 23:00 uur op de Nieuwmarkt het jaarlijkse Senior Pride Concert plaats. Senior Pride Concert wordt gehouden tijdens Pride Amsterdam en is een vrij toegankelijk evenement voor de seniorleden van de LHBTIQ+-community. Maar iedereen is van harte welkom, dus ook jongeren.

GVB steunt Senior Pride Concert, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf en iedereen welkom is. Omdat dit kleurrijke concert er is om onze roze ouderen te bedanken en te eren voor hetgeen zij voor de LHBTIQ+-community hebben betekend, vinden we het belangrijk dat we dit steunen. Deze roze ouderen hebben immers gestreden voor gelijke rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, bi+, transgender-, intersekse personen en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+’ers). Hiermee hebben zij de weg vrijgemaakt voor de volgende generaties. Daarmee is dit Senior Pride Concert een waardige ode aan de roze senioren.

Senior Pride Concert brengt een grote variëteit aan muziek, een relaxte sfeer, en herkenbare liedjes. Het verlangen naar nostalgie in een nieuw jasje, de verbinding tussen ‘hogere’ en ‘lagere’ cultuur, en hoe de LHBTIQ+-cultuur decennia lang de algemene culturele beleving heeft beïnvloed, komen in het concertprogramma samen. Er zijn dit jaar optredens van onder andere Dolly Bellefleur, Sven Ratzke – met een act uit het nachtleven van Berlijn – en een indrukwekkend koor het Amsterdam Gay Men’s Chorus. Het concert wordt gehouden boven ons metrostation Nieuwmarkt, dus goed bereikbaar met metrolijn 54.

Tijdens Pride Amsterdam 2024 is het Senior Pride Concert een klein pareltje dat je zeker niet mag missen. Meer weten? Kijk op seniorpride.nl.

© GVB july 2024