Leesduur 2 minuten

Marte Guldemond benoemd tot financieel directeur bij GVB

Marte Guldemond (41) is op donderdag 18 juli 2024 door de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) benoemd tot financieel directeur/Chief Financial Officer (CFO) van GVB. Guldemond start op 1 september 2024 en volgt Els de Groot op, die sinds 1 april 2024 financieel directeur/CFO ad interim bij GVB is. Deze positie is ontstaan door het aangekondigde vertrek van Koen Beeckmans als financieel directeur/CFO per 1 april.

Marte Guldemond is een ervaren leidinggevende met een sterke financiële achtergrond. Voor haar komst naar GVB werkte Guldemond onder meer als CFO bij Rabobank Nederland en Hoofd Strategie van de Compliance, Legal en Risk afdeling bij Rabobank. Hier was zij onder andere verantwoordelijk voor financiële strategie, business control, en het optimaliseren van compliance, legal en risicomanagement. Eerder was zij 12 jaar strategisch adviseur bij McKinsey & Company en heeft daar jarenlange internationale ervaring opgedaan bij het adviseren van verschillende bedrijven in onder andere (duurzame) energie, nutsvoorzieningen en industrie.

Marte Guldemond wil zich graag inzetten voor de inwoners en bezoekers van Amsterdam. Guldemond: “Ik woon zelf al jaren in Amsterdam en mijn kinderen groeien er op. Ik zie en ervaar dagelijks de uitdagingen waar onze stad voor staat en de rol die GVB kan spelen bij het oplossen hiervan. Ik vind het een eer om bij te kunnen dragen aan een financieel gezond en breed toegankelijk openbaar vervoer in de stad.’’

GVB is verheugd met de komst van het jonge talentvolle directielid. Elfrieke van Galen, voorzitter raad van commissarissen van GVB: “Wij zijn ervan overtuigd dat zij de uitdagingen waar GVB de komende jaren voor staat tot een goed resultaat brengt en daarbij oog houdt voor de diversiteit en trots van deze mooie organisatie.” Algemeen directeur Claudia Zuiderwijk: “Het directieteam kijkt er zeer naar uit om met Marte als CFO samen te werken.”

Samen met algemeen directeur Claudia Zuiderwijk vormt Marte Guldemond per 1 september 2024 de statutaire directie van GVB. Guldemond is benoemd voor vier jaar.

© GVB october 2024