Metro 54 rijdt nieuwjaars nacht
Leesduur Minder dan een minuut

Metro rijdt nieuwjaarsnacht

Reizigers in Amsterdam die na het vieren van de jaarwisseling weer naar huis willen, kunnen, naast de extra inzet van GVB nachtbussen, voor het eerst ook Metro 54 terug pakken. Op nieuwjaarsnacht maandag 1 januari rijdt Metro 54 vanaf 01:30 uur minstens een keer per kwartier. Vanaf 07:00 uur start vervolgens de normale (zondags)dienstregeling van die dag.

We komen hiermee tegemoet aan een langgekoesterde wens van reizigers om meer OV na de jaarwisseling in de hoofdstad. De inzet van Metro 54 zorgt ook voor verlichting van het grote reizigersaanbod bij de nachtbussen op de IJzijde van het Centraal Station. Het gaat om een proef die na afloop wordt geƫvalueerd.

Stations

Metro 54 stopt op de volgende stations: Centraal Station, Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein, Wibautstraat, Amstelstation, Spaklerweg, Van der Madeweg, Station Duivendrecht, Strandvliet, Station Bijlmer ArenA, Bullewijk, Station Holendrecht, Reigersbos, Gein.

Oudejaarsavond

Op oudejaarsavond rijdt GVB zoals vanouds met al het vervoer de laatste ritten rond 20:00 uur. Voor de trams, bussen en metro’s (afgezien van deze extra inzet van metro 54, en nachtbussen) geldt dat deze op 1 januari 2018 een zondagsdienstregeling rijden.

Om 01:30 uur start het nachtnet en rijden de GVB bussen hun eerste ritten. Het Buiksloterwegveer achter het Centraal Station vaart met twee extra ponten.

© GVB july 2024