Leesduur 2 minuten

Muziek op de NDSM-pont

Reizigers op de NDSM-pont werden op een miezerige maandagochtend verrast met een klassiek pianoconcert van Marnix van de Poll. Dat is nog eens goed de week beginnen!

Maandagochtend, eind september 6.00 uur, Ponthaven. Het is koud en het miezert terwijl klassiek pianist Marnix van de Poll aan het inspelen is op IJveer 55. Daar is de avond tevoren een heuse piano in het voetgangersdeel geplaatst.

Lieve mensen, het leek me een prachtig idee om een piano op de pont te zetten

Marnix Wennekes, schipper op de NDSM-pont

Met muziek het IJ over

Als schippers Ruben Oldenboom en Harry Wennekes rond 7.00 uur richting Centraal Station vertrekken, vallen de laatste regendruppels en druppelen de eerste reizigers binnen. Kort na de afvaart meldt Marnix aan de verraste reizigers: “Lieve mensen, het leek me een prachtig idee om een piano op de pont te zetten.”

Daverend applaus

Tijdens in totaal tien oversteken speelt Van de Poll muziek van Simeon ter Holt, Philip Glass en Carlos Michans. Enkele liefhebbers, die Van de Poll al kenden van optredens op Oerol of bij de Clingendael-concerten, zitten vanaf het begin op de eerste rang. Anderen blijven wat langer dan gepland om alle componisten te horen. Tegen het eind van de spits wenst Van de Poll iedereen een goede week toe en neemt dan voor het laatst het daverende applaus van de reizigers in ontvangst.

 

© GVB july 2024