“Een groep om trots op te zijn”, aldus praktijkopleider Jermaine Smiet. “Ze hebben samen enorm gebikkeld en zijn daardoor een hechte club geworden”.
Leesduur 2 minuten

Nieuwe lichting jong talent

Precies een jaar geleden begonnen 15 wat onwennige leerlingen aan een MBO werk-leertraject, BBL BUS. Maandenlang buffelden ze zich door de theorie van het ROC en deden ze daarnaast praktijkervaring bij zowel GVB als Connexxion op. Het was een pittig jaar, maar uiteindelijk konden 10 van hen hun MBO-diploma OV buschauffeur in ontvangst nemen. Onder toeziend oog van praktijkopleiders Edwin Horn en Jermaine Smiet, manager Fer van Kampen en vervoermanager Debby Woesthuis werden de vers gediplomeerden in het zonnetje gezet en gecomplimenteerd over hun inzet en volharding.

Samenwerking

Het was voor het eerst dat twee OV bedrijven – GVB en Connexxxion – de handen ineensloegen en samen met een ROC school een praktijkgerichte opleiding ontwikkelden. Een jaar geleden was de behoefte aan instroom van nieuwe busbestuurders groot en zorgde een netwerkcampagne voor de werving van een aantal busbestuurders in de dop die de opleiding gingen volgen.

ROC Twente bleek in het bezit van de accreditatie om de opleiding te verzorgen. De geografisch wat wonderlijke samenwerking bleek, ondanks de afstand, een succes en leverde Connexxion uiteindelijk twee en GVB zes nieuwe collega’s op.

Fer van Kampen: “We zijn blij met dit jonge talent, dat zich een weg naar een diploma heeft geknokt. Hun succes is mede te danken aan de onvermoeibare inzet van de twee praktijkopleiders, die dag en nacht voor ze klaarstonden. Om ze de fijne kneepjes van het vak te leren, of om ze op te peppen als de moed ze even in de schoenen zakte. Nu hebben deze jongens een MBO diploma op zak, én een vaste baan bij ons.”

Voorlopig is GVB voorzien. Hoewel een nieuw werk-leertraject voor Bus voorlopig niet nodig is, sluiten we niet uit dat deze succesformule waarbij we putten uit het eigen netwerk, nog eens uit de kast getrokken wordt.

© GVB july 2024