Leesduur 2 minuten

Video: Al onze testreizigers bedankt!

Zo’n zes weken lang mocht GVB haar processen op de Noord/Zuidlijn oefenen met behulp van maar liefst 10.000 testreizigers. Dankzij hen konden we allerlei toekomstige scenario’s testen, zodat we op 22 juli zo fit mogelijk aan de start staan.

Met het filmpje hieronder beleef je de testdagen nog één keer. Kijk met ons terug naar de bewogen testweken en wat dit voor ons betekende.

Om deze video te bekijken moet je eerst onze cookies accepteren

Accepteer onze cookies

Bedankt!

Zo testten we grote drukte op Europaplein door uitloop van de RAI tot onrust op Centraal Station door hooligans. Hierdoor konden we ons zo grondig mogelijk voorbereiden op de start van de Noord/Zuidlijn. Aan alle testreizigers die dit mogelijk maakten: bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet!

Goede waardering

Wij hebben veel van de testen geleerd. Mooi meegenomen is dat onze testreizigers de ervaring ook een dikke pluim geven. Hieronder zie je hun waardering van de testen zoals ze dat in een vragenlijst na de test hebben aangeven:

Wat voor cijfer geef je de organisatie van de testdag?
Gemiddelde: 8

Wat voor rapportcijfer geef je de Noord/Zuidlijn?
Gemiddelde: 8,4

Ben je van plan om straks met de Noord/Zuidlijn te reizen?
81,8% zegt ja
15,9% zegt misschien

Nog meer oefenen

Direct na onze laatste test met testreizigers op 1 juli, zijn we doorgegaan met het verder oefenen op de Noord/Zuidlijn. Op dit moment zijn we daar nog druk mee bezig, zodat we zo goed mogelijk voorbereid zijn op 22 juli. Dit doen we ook bovengronds, waar de helft van onze lijnen anders gaat rijden. Met informatiemarkten, een huis-aan-huis krant en door de straat op te gaan helpen we onze reizigers hun weg te vinden met het nieuwe OV-netwerk. Zo willen we de overgang naar het nieuwe OV-netwerk zo soepel mogelijk laten verlopen.

© GVB july 2024