Scholierenvoorlichting: het lespakket voor brugklassers

De voorlichting bestaat uit een film, een quiz en een presentatie.

Deel deze pagina

Scholieren willen snel, veilig en zo comfortabel mogelijk reizen, van huis naar school en weer terug. Voor veel brugklasleerlingen is het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer nieuw. Daarom geven wij op verzoek voorlichting aan brugklasleerlingen.

Interactieve voorlichting op school

GVB-medewerkers komen dan langs in de klas en gaan met de scholieren in gesprek over gedrag en sociale veiligheid in het openbaar vervoer. De voorlichting duurt 2 lesuren (anderhalf uur) en wordt door twee GVB-medewerkers gegeven.

‘Check in… Chill out’

Als vast onderdeel van de voorlichting bekijken de scholieren de voorlichtingsvideo ‘Check in… Chill out’. Dit laat op een grappige manier voorbeelden zien van dagelijkse situaties in het openbaar vervoer. De video gaat ook in op het naleven van huisregels in het OV.

Onze voorlichters doen meestal ook een rollenspel met de scholieren om situaties in het openbaar vervoer na te spelen en te bespreken.

Onze voorlichters

De voorlichters werken normaal gesproken als bestuurder, conducteur, handhaver, controleur of servicemedewerker. Zij hebben veel ervaring met reizigers en het zorgen voor een veilige, prettige omgeving. Scholieren kun hen alle vragen hierover stellen.

Wat heeft de school hieraan?

De voorlichting geeft scholieren de kans om in de klas vragen te stellen aan GVB-medewerkers en samen ideeën uit te wisselen. Het doel is dat de leerlingen zich veilig voelen en veilig gedragen in het openbaar vervoer. Zij leren wat veiligheid betekent, wat GVB daarvoor doet en hoe zij daar zelf ook aan kunnen bijdragen.

Aanvragen

Aan de voorlichting zijn geen kosten verbonden. Je kunt via onderstaand formulier een aanvraag indienen voor de klas:

Aanvraag voorlichting Trammelant

© GVB may 2024