Leesduur Minder dan een minuut

Alexandra van Huffelen, nieuwe algemeen directeur bij GVB

Alexandra van Huffelen (45) is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot algemeen directeur van GVB.

De komende jaren staan in het teken van het borgen van de ingezette veranderingen binnen de organisatie en het realiseren van de ambitieuze prestaties zoals die zijn overeengekomen met vergunningverlener Stadsregio Amsterdam.

Van Huffelen start op 1 juni 2014 bij de Amsterdamse vervoerder. Hans Bakker, voorzitter Raad van Commissarissen GVB, is verheugd over haar komst: “Met haar ruime bestuurlijke en politieke ervaring en commerciële achtergrond krijgen we een gedreven en deskundig bestuurder die de dynamiek van de grote stad en de complexiteit van het openbaar vervoer begrijpt. Wij vinden het belangrijk dat zij deze uitdaging op waarde schat en het enorme potentieel van deze organisatie en al haar mensen ziet, zoals het directieteam dat ook ziet.”

Van Huffelen heeft vele jaren gewerkt in een publiek-private context en ervaring opgedaan met klantgerichtheid, techniek en management. Zij was de afgelopen jaren wethouder (D66) Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte in Rotterdam. Daarvoor vervulde zij diverse directiefuncties bij Essent.

© GVB june 2024