Basisschoolleerlingen als eerste mee met de Uithoornlijn
Leesduur Minder dan een minuut

Basisschoolleerlingen als eerste mee met de Uithoornlijn

De start van de Uithoornlijn komt dichterbij. Deze zomer is het zover. Omdat vooral de inwoners van Uithoorn aan een tram in hun dorp moeten wennen, is voorlichting hierover al bezig met onder andere veiligheidslessen, een voorlichtingsvideo en een kleur- en bouwplatenwedstrijd voor basisschoolleerlingen.  

Historische dag 

De winnaars van deze wedstrijd, 46 basisschoolscholieren uit Uithoorn en de Kwakel, mochten op 30 januari mee met een testrit langs de nieuwe haltes en over het opstelterrein Legmeerpolder. GVB-trambestuurder Narcis Skelic, die de scholieren kenden uit de voorlichtingsvideo, gaf tijdens de rit een les over veiligheid rondom de tram. Narcis: “Het was een historische dag, de eerste rit met reizigers! Ik kreeg allerlei vragen zoals waarom is er geen toilet in de tram? Na afloop waren alle leerlingen geslaagd voor de les en kregen zij hun diploma. Een geslaagde dag!”   

Opleiden, trainen en oefenen

Op dit moment is de Uithoornlijn nog in beheer van aannemer Dura Vermeer. Binnenkort neemt GVB het beheer over en start het traject Opleiden – Trainen – Oefenen voor zo’n 300 GVB’ers. 

Lees hier het artikel over de veiligheidslessen. 

© GVB june 2024