De nieuwe IJveren, IJveer 60 en IJveer 61, hebben het Green Award milieukeur ontvangen.
Leesduur Minder dan een minuut

Gouden Green Award voor de nieuwe IJveren

De nieuwe IJveren, IJveer 60 en IJveer 61, hebben het Green Award milieukeur ontvangen. Sinds dit jaar komen ook passagiersschepen, waaronder veerponten, in aanmerking voor dit milieukeur. Green Award certificeert binnenvaartschepen die hoog presteren op het gebied van kwaliteit en veiligheid, en erkent daarmee een schonere binnenvaart. De nieuwe IJveren worden daarmee gezien als ‘groener’ en dus beter voor het milieu. Een mooie opsteker dus!

Goud

Het Green Award duurzaamheidscertificaat kent drie certificeringsniveaus: goud, zilver en brons. Hoe beter de schepen presteren en hoe meer punten ze scoren op de beoordelingscriteria, hoe hoger de beloning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar energiebesparende technieken, schonere motoren, brandstofverbruik en het scheepsmilieuplan. De nieuwe IJveren hebben gelijk het goud binnengehaald.

Groter en schoner

IJveer 60 werd op 31 oktober 2015 in de vaart genomen en IJveer 61 op 20 maart 2016. Deze grotere en schonere ponten worden ingezet op de drukste IJverbinding, Centraal Station – Buiksloterweg v.v. Ze kunnen per pont ongeveer 70 personen meer per vaart overzetten.

© GVB may 2024