GVB introduceert de Reisdichter
Leesduur 2 minuten

GVB introduceert de Reisdichter “Wij zien de magie die je aanbrengt in de stad”

In tijden als deze is de behoefte aan verbinding met elkaar groter dan ooit. Ook in het OV. Hoog tijd voor een beetje magie en wat verwondering voor een beter gemoed.

Om deze video te bekijken moet je eerst onze cookies accepteren

Accepteer onze cookies

Charmes van het OV

Op 20 oktober laten we Amsterdam daarom exclusief kennismaken met de allereerste reisdichter van Nederland, Roziena Salihu. Roziena beschrijft met haar woordkunst de charmes van het reizen met ons OV door Amsterdam. Schuilen bij een halte voor de regen, iemands verlegen blik vangen door het raam van de tram, lachen om het gebbetje van de bestuurder als je aan komt rennen en hij nog even de deuren voor je open houdt, rozig nagenieten van dat feest in de nachtbus terug naar huis.

Verbinding

Met de reisdichter willen we Amsterdammers laten ervaren hoe onmisbaar het OV is voor de verbinding van mensen in de stad. “Reizen is meer dan je verplaatsen van A naar B, het is ook steeds weer thuiskomen. Het is een beleving. Een aaneenschakeling van gebeurtenissen en emoties die ons verbinden, of je nu reiziger bent of zelf de bus bestuurt. Het gaat over ontmoetingen”, aldus algemeen directeur Claudia Zuiderwijk. “Met woorden kun je dat gevoel van verbinding in deze grote, prachtige en diverse stad goed vangen. Roziena doet dat op een betoverende manier die ons allen recht in het hart raakt.”

We zien de magie die je aanbrengt in de stad…

Verhalenverteller

Roziena Salihu is een bekend fenomeen in de Amsterdamse spokenword scene. Spokenword is woordkunst waarbij de focus ligt op de ritmische overdracht. “Ik vind het belangrijk verhalen te vertellen, omdat deze ons met elkaar verbinden. Verhalen zijn de ziel van de tijdsgeest”, aldus Roziena.

Roadshow

De kickoff van de Reisdichter is op 20 oktober, met de eerste uit een reeks spokenwords en een video. Op 1 november onthult Roziena ook de Reisdichter-tram, die gedurende de campagneperiode van een jaar door Amsterdam zal rijden, en velen met elkaar zal verbinden. Op die dag zal Roziena ook een Reisdichter Roadshow doen met verschillende verrassingsoptredens.

© GVB june 2024