OVpay bij GVB
Leesduur 2 minuten

GVB lokt reizigers met € 1 dagkaart via app

Nu door de corona maatregelen een deel van de reizigers het ov ontwend is, zet het hoofdstedelijke vervoerbedrijf GVB alles op alles om reizigers terug te winnen. Om te beginnen mensen die werken of wonen in Amsterdam zelf. Het bedrijf biedt deze zomer een hele dag reizen voor één euro aan in de GVB app. Normaal kost zo’n dagkaart € 8,50. Daarmee hoopt GVB reizigers te verleiden eenmalig opnieuw kennis te maken met de tram, bus of metro in Amsterdam.

“Kun je niet voor parkeren”

Directeur Commercie Ellen Swinkels: “Het is een hernieuwde kennismaking met het ov voor iedereen die in Amsterdam en omgeving woont en werkt. We krijgen steeds meer elektrische bussen, er rijden gloednieuwe trams, er is veel ten goede veranderd in het OV de afgelopen periode. Tijd om het ov weer eens een hele dag te proberen. Bijvoorbeeld als je een dag gaat shoppen en ’s avonds lekker gaat eten in een restaurant. Voor één euro reis je 24 uur lang kris-kras door Amsterdam. Daar kun je niet voor parkeren.”

Voor wie?

De GVB-actie staat voor iedereen open die woont of werkt in Amsterdam, Duivendrecht, Schiphol, Amstelveen, Diemen of Weesp. Per postcode / email combinatie mag er één actiecode voor een € 1 dagkaart worden aangevraagd, maar die mag de reiziger gebruiken wanneer hij wil, tot 30 september. Aanvragen van de actiecode kan tot en met 26 augustus.

Verzilveren in de app

Reizigers kunnen een actiecode aanvragen via een link.  Daarbij vullen zij hun gegevens in. Via de email krijgen ze de actiecode toegezonden die ze dan in de GVB App, ook wel Gappie, kunnen verzilveren bij het kopen van een 24 uurskaartje. Zo’n kaartje is dan 30 dagen te activeren in de app.

App onder de aandacht

GVB wil met deze actie ook mensen overhalen de GVB app te installeren. Via de GVB app kunnen reizigers tickets kopen, activeren en ze kunnen er dan meteen mee reizen. Ook kunnen ze er reisinfo in vinden en bevat de app een functie om een seintje te krijgen als er een omleiding of een verstoring is op een route.

© GVB july 2024