Raadslid Marianne Poot (VVD) met winnaar Kevin
Leesduur 2 minuten

Handhaver van het jaar

Kevin, handhaver van GVB OV-zorg, heeft de allereerste verkiezing voor Handhaver van het Jaar gewonnen. Deze verkiezing was georganiseerd door de Amsterdamse VVD en bedoeld om hen eens goed in het zonnetje te zetten. Op maandag 11 december was de bekendmaking tijdens de thema-avond die zij hierover organiseerden.

Heel bijzonder

Kevin vindt het een hele eer dat hij deze titel heeft gewonnen: “Ik had het absoluut niet verwacht! Er deden mensen vanuit verschillende disciplines mee en dat ze jou dan uitkiezen vind ik heel bijzonder!”

Meer dan alleen handhaver

Wat GVB betreft heeft Kevin gewonnen omdat hij meer is dan alleen handhaver. Hij denkt breder en probeert verschillende disciplines en partijen bij elkaar te krijgen. Het verwijderen van graffiti kost GVB jaarlijks heel veel geld. Naast het plaatsen van hekwerken, cameratoezicht en bewaking probeert GVB graffiti binnen 24 uur te verwijderen. GVB vindt het belangrijk dat reizigers zo schoon en veilig mogelijk vervoerd worden. En een bekladde metro draagt niet bij aan het gevoel van veiligheid.

Daarnaast kijken we ook hoe we dit verder kunnen verbeteren en aanscherpen. Dit doen we samen met onze partners, waaronder de politie en Stadstoezicht. GVB kijkt hoe het nog beter kan samenwerken zodat daders opgespoord kunnen worden zodat we de schade op hen kunnen verhalen. Kevin neemt hierin het voortouw en trekt hierin op met onze partners. Hij zoekt echt verbinding met interne en externe collega’s en zijn manier van aanpak is effectief gebleken.

© GVB may 2024