“Ik heb GVB letterlijk altijd aan mijn zijde”
Leesduur 2 minuten

“Ik heb GVB letterlijk altijd aan mijn zijde”

 

Noah Fassbender is 20 jaar, Duitser van geboorte, woonde 15 jaar in Oostenrijk en kwam in oktober 2022 in Amsterdam wonen. Hij had onze stad al vaker bezocht en was er verliefd op geworden, vooral door het creatieve en kunstzinnige karakter. Want zelf is hij serieus bezig met het schrijven van muziek en het maken van kunst, zijn passies. Nu, een jaar later, heeft hij een grote tatoeage van het GVB-logo op zijn zij: “De tram was mijn eerste liefde in Amsterdam!”

“De tram was in het begin heel belangrijk voor me”

“Toen ik net in Amsterdam woonde, had ik nog geen fiets. Ik deed alles met het openbaar vervoer. Vooral de tram was in het begin belangrijk voor me, die hoort bij mijn eerste indrukken van de stad. Ik vond GVB geweldig. Goed georganiseerd en het personeel opvallend vriendelijk. Inmiddels heb ik een fiets, toch ga ik elke dag met de tram van de Rijnstraat naar mijn werk bij Rituals in Sloterdijk.”

“Het GVB-logo staat voor Amsterdam”
“Mijn tatoeage van het GVB-logo staat voor mijn keuze om in Amsterdam te gaan wonen, alleen, in een land waar ik niemand ken. Bovendien vind ik het logo mooi. Het doet me denken aan rails, die in verschillende richtingen gaan. En het staat voor Amsterdam, maar origineler dan de XXX.”

GVB fan Noah Fassbinder

“Je kunt altijd op GVB vertrouwen”
“Zelfs nu er een beetje personeelstekort is, vertrouw ik 100% op GVB. Alles rijdt nog altijd op tijd. Soms zelfs vroeger dan het tijdschema. Dat ken ik helemaal niet uit Oostenrijk. De tram, de bus en de metro zijn er elke dag voor mij. GVB brengt me letterlijk overal. En de tram brengt me altijd weer thuis.”

“Nu heb ik GVB altijd aan mijn zijde”
“Het zetten van deze tattoo deed pijn, maar het was het waard! Ik heb GVB nu letterlijk altijd aan mijn zijde. Het is mijn 15e tattoo en samen met de aan-/uitknop achter mijn oor, is dit nu één van mijn absolute favorieten.”

 

© GVB may 2024