Leesduur Minder dan een minuut

Koen Beeckmans benoemd tot financieel directeur bij GVB

Koen Beeckmans (48) is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot financieel directeur van GVB. Beeckmans werkt sinds 1 september 2018 als interim financieel directeur bij GVB. Hij is de opvolger van Tom Middelkoop die in november 2018 overleed.

Voor zijn komst naar GVB werkte Beeckmans onder meer als financieel directeur voor bpost en Engie Services. Samen met Alexandra van Huffelen (algemeen directeur) en Mark Lohmeijer (directeur Techniek & Operatie) vormt hij per 1 september 2019 de statutaire directie van GVB. Koen Beeckmans is benoemd voor vier jaar.

———————

GVB is de stadsvervoerder van Amsterdam en vervoert ruim 875.000 reizigers per gemiddelde werkdag met metro, tram, bus en veerpont. Het vervoersbedrijf behoort tot de vijf beste werkgevers van Amsterdam en is ook een van de grootste werkgevers van de stad. In totaal werken er ongeveer 5.000 medewerkers, uitzendkrachten en externen.

GVB voert de OV-concessie uit in opdracht van Vervoerregio Amsterdam. Gemeente Amsterdam is 100% aandeelhouder van GVB. Naast de exploitatie van het openbaar vervoer verzorgt GVB ook de handhaving van de sociale veiligheid, het beheer en onderhoud van de voer- en vaartuigen en railinfrastructuur voor tram en metro.

© GVB july 2024