Nachtmetro’s terug tijdens Nieuwjaarsnacht
Leesduur Minder dan een minuut

Nachtmetro’s terug tijdens Nieuwjaarsnacht

GVB zet dit jaar weer nachtmetro’s in tijdens nieuwjaarsnacht. Op 1 januari 2023 rijden lijn 54 en 52 (Noord/Zuidlijn) vanaf 01.30 uur om feestgangers van en naar hun bestemming te brengen.

Feestelijke actie

De nachtmetro’s worden ingezet naast de nachtbussen en veerponten. Ramon Rippens, directeur Operatie: ‘Tijdens corona viel er met Oud & Nieuw weinig te vieren. Dat is dit jaar anders en daarom zijn we gelukkig weer terug met de nachtmetro die iedereen veilig op de plaats van bestemming brengt.’ Om dat te vieren kunnen reizigers met de actiecode happy2023 € 3,50 korting krijgen op een 24 uurskaartje via de Gappie app. De actiecode is geldig op zaterdag 31 december 2022 en zondag 1 januari 2023.

De nachtmetro’s rijden vanaf 01.30 uur en doen stations aan waar feestvierders te verwachten zijn. Denk bijvoorbeeld aan stations Bijlmer ArenA en Nieuwmarkt, de Pijp en Rokin. Vanaf 07:00 uur start de reguliere (zondags)dienstregeling weer.

Op oudejaarsavond rijden bussen, tram en metro’s net als in de rest van Nederland rond 20.00 uur hun laatste ritten. Een aantal veerponten varen in een aangepaste dienstregeling ook na 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie over onze dienstregeling tijdens Oud & Nieuw op onze website.

 

© GVB may 2024