Leesduur 3 minuten

Huis aan huiskrant GVB nu ook als luistereditie

Vermoedelijk heb je ‘m zelf al in de bus ontvangen: de speciale huis-aan-huis krant van GVB. Deze krant is gemaakt om iedereen in en rond Amsterdam te informeren over de wijzigingen in het OV-netwerk. Speciaal voor blinden en slechtzienden is nu ook een luistereditie van deze uitgave gemaakt. In de krant wordt ingegaan op de wijzigingen in het openbaar vervoer vanaf 22 juli aanstaande.

Wijzigingen OV-netwerk

De wijzigingen in het openbaar vervoer die per 22 juli ingaan, zijn voor iedereen even wennen. In juni startte al een grote campagne om reizigers voor te bereiden op deze wijzigingen. We willen daarmee voorkomen dat reizigers verrast worden.

Luistereditie ‘Nieuwe tijden’

Samen met de oogvereniging Amsterdam hebben we een luistereditie van de huis-aan-huiskrant gemaakt zodat ook blinden en slechtzienden goed geïnformeerd zijn. Hieronder vind je de belangrijkste hoofdstukken uit de krant in MP3-formaat:

Nieuwe tijden: alles over het vernieuwde OV-netwerk

Zet 22 juli in je agenda: grootste verandering sinds de paardentram

De Noord/Zuidlijn: het hart van het nieuwe OV-netwerk

Het nieuwe lijnennet

Close up het nieuwe lijnennet van dichtbij

Contact en service

Zomerdienstregeling

Plan je reis op gvb.nl

Amsterdam Noord/Zuid service starts (Engels)

Check je abonnement

GVB informatiemarkt

Persoonlijke hulp

Natuurlijk realiseren we ons goed dat een mediacampagne alleen niet voldoende is om iedereen goed voor te bereiden op alle wijzigingen. Om die reden zijn we ook op veel plaatsen in de stad te vinden met informatiemarkten. Hier leggen we iedereen graag uit hoe je vanaf 22 juli het beste je bestemming kunt bereiken. Daarnaast zijn er de komende periode ook veel servicemedewerkers op straat om te helpen. Zo raakt iedereen snel gewend.

© GVB july 2024