Projectleider Martin de Lange
Leesduur 2 minuten

Nieuwe trambaan in de Van Limburg Stirumstraat

In de afgelopen weken is de trambaan in de Van Limburg Stirumstraat vervangen en het fietspad opnieuw geasfalteerd. Tram 5 rijdt sinds enkele dagen over het nieuwe spoor door de straat. De afrondende werkzaamheden zitten er bijna op en uiterlijk vrijdagmiddag 19 juli is de straat weer bereikbaar voor al het verkeer.

Krappe ruimte

De trambaan in de Van Limburg Stirumstraat en het fietspad ernaast zijn vernieuwd. Projectleider Martin de Lange: “Ondanks de smalle straat en het krappe werkgebied, zijn onze werkzaamheden voorspoedig verlopen. Ook fietsers en voetgangers wisten hun weg over de tijdelijke weg goed te vinden.”

Tram 5

Drie weken lang reed er geen tram door de Van Limburg Stirumstraat. Martin: “In deze periode hebben we overdag, ’s avonds en in de nacht gewerkt. Op één nacht na, hebben we de geluidshinder voor de buurt tot een minimum kunnen beperken. Op maandagochtend 15 juli kon tram 5 weer over het nieuwe spoor door de straat rijden.”

Kwaliteitscontrole trambaan

In het midden van de straat (tegen de brughalte) hebben we een stukje onderbed van de trambaan een tweede maal moeten storten. Dit stuk kwam namelijk niet door onze kwaliteitscontrole. Martin: “Tijdens de trambaanvervanging controleren we continu of de nieuwe baan volgens onze kwaliteitseisen wordt geplaatst. Het komt wel eens voor dat het beton door bepaalde weersomstandigheden of hellingen in de baan niet goed uithardt. Dit was hier ook het geval en daarom hebben we dit stuk opnieuw gedaan. We willen wel een kwalitatief goede trambaan opleveren die nog jaren mee gaat. Gelukkig hebben we ondanks deze kleine tegenslag onze planning wel gehaald.”

Omleidingsroutes opgeheven

Deze week vinden nog laatste afrondende werkzaamheden plaats. Aan het eind van de week verwijderen we de hekken, onze bouwketen en omleidingsroutes. De straat is uiterlijk op 19 juli om 16:00 uur weer bereikbaar voor al het verkeer.

 

Met vragen kun je terecht bij GVB Klantenservice 0900 – 8011.

© GVB may 2024