lassen in de spoorfabriek
Leesduur 2 minuten

Open Dag GVB Rail Services

Heb je altijd al eens onze spoorfabriek willen bezichtigen? Of wil je nog meer weten over de diverse werkzaamheden van onze afdeling Rail Services? GVB Rail Services doet mee aan de Dag van de Bouw 2019. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de railinfrastructuur en opent haar deuren op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 15.00 uur voor het publiek.

De tram- en metrosporen van Amsterdam

Zonder onze collega’s van de afdeling Rail Services zouden de trams en metro’s in Amsterdam niet kunnen rijden. Zij zorgen ervoor dat de tram- en metrosporen worden geplaatst, vervangen en onderhouden. Dan hebben we het niet alleen over het spoor, maar ook over alles wat er nodig is om de tram en metro op het spoor te laten rijden. Denk aan de energievoorziening als bovenleidingen en derde rail, seinen, verkeerslichten en reizigersinformatiesystemen. Ook bij storingen of calamiteiten zorgen onze specialisten van Rail Services ervoor dat deze worden opgelost.

De Open Dag

Naast de spoorfabriek zijn er verschillende onderhoudsvoertuigen te zien. Tevens zijn er meerdere specialisten die demonstraties en presentaties geven. Ook aan de kleintjes is gedacht. We organiseren verschillende activiteiten waarbij kinderen spelenderwijs meer te weten komen over het aanleggen en onderhouden van spoor. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Aanmelden

Ben je van plan te komen, dan horen wij dat graag! Meld je aan via onze aanmeldsite en ontvang direct je toegangsticket in je mailbox. Je ontvangt tijdens de Open Dag een snack en een leuke goodiebag.

Locatie

De Open Dag van Rail Services wordt gehouden aan de Joan Muyskenweg 29 in Amsterdam-Duivendrecht. De locatie ligt naast metrostation Overamstel.

Museumbus

Je kunt ook gratis gebruik maken van de museumbus naar de Open Dag. Vanaf Amsterdam Centraal neem je metro 54 tot aan station Bijlmer Arena. Hier neem je de gratis museumbus naar de locatie. Opstappen op de museumbus kan op het busstation van Bijlmer Arena halte K (achterste halte).

Vertrektijden vanaf station Bijlmer Arena naar bedrijventerrein GVB – Rail Services: 10.00/ 10.30/ 11.00/ 11.30/ 12.00/ 12.30/ 13.00/ 13.30/ 14.00/ 14.30 uur

Parkeergelegenheid

Er is gratis parkeergelegenheid aan de Joan Muyskenweg, ten zuiden van de A10.

© GVB july 2024