Leesduur 2 minuten

Paul Carstens benoemd tot nieuwe directeur Techniek GVB

Paul Carstens (46) is benoemd tot de nieuwe directeur Techniek van GVB. Per 1 november aanstaande is hij als directeur verantwoordelijk voor het Railinfrabedrijf (RIB), Railmaterieel, Materieel bestellingen en afdeling Veiligheid. Paul wordt lid van het directieteam (DT) en rapporteert vanuit die functie, evenals de directeur Operatie, rechtstreeks aan de algemeen directeur Claudia Zuiderwijk.

 

Paul Carstens heeft bij ProRail ruime ervaring als eindverantwoordelijke opgedaan op de terreinen Techniek en Assetmanagement. Momenteel is hij bij ProRail directeur Procurement. Claudia Zuiderwijk over zijn benoeming: ‘We zijn heel blij dat Paul GVB komt versterken. Hij heeft een enorme ervaring op het gebied van techniek en assetmanagement en kent de OV-sector van binnenuit. Hij staat bekend om zijn plezierig en bevlogen leiderschap en heeft hart voor Amsterdam, waar hij al jaren woont.’ Paul over zijn overstap naar GVB: ‘Deze kans om in eigen stad verantwoordelijk te mogen worden voor railinfra en materieel, kon ik als techneut met hart voor OV echt niet laten lopen. Ik heb er echt zin in.’

 

Door het vertrek van Mark Lohmeijer per 1 juni jongstleden ontstond er ruimte in het directieteam. Met de komst van Paul is het DT weer op volle sterkte. Paul zal november en december met name gebruiken om GVB goed te leren kennen. Vandaar dat Ryanne van der Eyk – momenteel directeur Railinfrabedrijf a.i. – bij GVB blijft tot en met januari 2024, om zowel ingezette trajecten af te maken als zorg te dragen voor een goede en zorgvuldige overdracht van werkzaamheden.

© GVB june 2024