Leesduur 3 minuten

Precisiewerk bij vernieuwing trambaan Overtoomsesluisbrug

Update 19 juni 2019

Gehele afsluiting Overtoom stad-uit

Sinds dinsdag 11 juni vervangen we het tramspoor en onderbed op de kruising Overtoomsesluisbrug, Amstelveenseweg en Overtoom. We werken nu ruim een week aan de vernieuwing van de trambaan waarbij de Overtoom stad-uit richting Surinamestraat nog open was voor auto- en vrachtverkeer. Helaas hebben zich meerdere onveilige verkeerssituaties voorgedaan waardoor we genoodzaakt zijn om per direct de Overtoom stad-uit geheel af te sluiten voor auto- en vrachtverkeer. Zo bleek het werkgebied te smal te zijn in combinatie met het auto- en vrachtverkeer dat erlangs ging. Met deze afsluiting creëren we een veiligere werksituatie voor onze trambaanwerkers.

Op donderdagochtend 20 juni regelen we de omleidingen in en om 11.00 uur sluiten we de Overtoom stad-uit af. De afsluiting en omleidingen zijn in ieder geval tot en met 15 juli van toepassing. Voor voetgangers en fietsers geldt deze afsluiting niet.

Bestemmingsverkeer kan de Overtoom oprijden tot de Rhijnvis Feithstraat. Vanaf dit punt is de Overtoom richting stad-uit afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

Advies en omleidingen

Ons advies is om het kruispunt Overtoom, Amstelveenseweg en Overtoomsesluisbrug te vermijden. Bekijk de omleidingsroutes voor auto- en vrachtverkeer die gelden tot en met 15 juli.

Update 7 juni 2019

Nu de trambaan op de kruising van de Zeilstraat/Amstelveenseweg vernieuwd is, start projectleider Jeroen Bon met zijn team aan het de volgende klus. Van 11 juni tot en met 30 augustus vervangen we het tramspoor en onderbed op de kruising Overtoomsesluisbrug, Amstelveenseweg en Overtoom.

Precisiewerk

In twaalf weken tijd wordt een behoorlijk stuk trambaan vervangen. Jeroen: “Naast het feit dat het om een groot stuk gaat dat we vervangen, hebben we te maken met een zeer complex werk. Het werk is extra complex vanwege een wissel dat strak op een brug aansluit. De brug is een bewegend element en moet perfect open en dicht kunnen. Het wissel van de kruising moet ook naadloos op de klep van de Overtoomsesluisbrug aansluiten. Verder kan zowel de brug als het ijzer van het spoor krimpen of uitzetten, afhankelijk van de temperatuur buiten (zomer of winter). Hier moet ook nog eens rekening mee worden gehouden. Kortom deze klus is echt precisiewerk.”

Drie fases met verschillende omleidingen

Er wordt in drie fases gewerkt met verschillende omleidingen voor het verkeer. Jeroen: “ Om het kruispunt zoveel mogelijk bereikbaar te houden, hebben we het werk in fases ingedeeld. Voor het autoverkeer blijft de kruising zo altijd deels open. We hebben negen dagen nodig waarbij er geen trams over de kruising rijden. Tram 1 en tram 11 worden om deze reden van 2 tot 9 augustus omgeleid.”

Ga voor de actuele omleidingsroutes naar gvb.nl/omleidingen

Toegangspoort voor verkeer

Het kruispunt en de Overtoomsesluisbrug zijn belangrijke wegen voor het verkeer om de stad in en uit te gaan. Jeroen: “Er vindt hier op normale dagen tijdens de spits al regelmatig filevorming plaats, dus ik verwacht dat onze werkzaamheden vooral voor verkeer voelbaar zijn. We adviseren mensen de omleidingsroutes alvast goed door te nemen.”

Bekijk alle omleidingsroutes via onze gvb.nl/1160

Meer informatie

Vanaf dinsdag 11 juni kun je elke dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur bij ons in de bouwkeet (in de parkeervakken) terecht met vragen en opmerkingen. Met vragen kun je ook terecht bij GVB Klantenservice 0900 – 8011. Voor overige vragen kan men contact opnemen met de klantenservice van GVB. Kijk ook voor meer informatie op gvb.nl/1160 en houd deze website in de gaten voor updates!

© GVB may 2024