Leesduur 2 minuten

Toegang station Bijlmer ArenA aangepast voor halve finale Ajax

NS en GVB verwachten woensdag 8 mei grote drukte op en rond station Bijlmer ArenA bij de thuiswedstrijd van Ajax tegen Tottenham Hotspur. Daarom passen we de toegang van het station aan en zetten we extra medewerkers en waar nodig extra (lange) metro’s en treinen in.

We raden reizigers aan hun reis vooraf goed te plannen en aanwijzingen in het stationsgebied die avond op te volgen. In de aanloop naar de wedstrijd worden op diverse plekken richting het station grote schermen geplaatst met informatie over treinen en metro’s.

Drie ingangen station Bijlmer ArenA

Om de grote reizigersstromen na afloop van de wedstrijd in goede en veilige banen te leiden, wordt in de ochtend van woensdag 8 mei voor het station aan de Arenaboulevard een extra schil van hekken gebouwd. Elke hoofdrichting krijgt een aparte doorgang. De hoofdrichtingen zijn de treinen richting Utrecht/Breukelen/Rotterdam en richting Leiden/Flevoland/Noord-Holland. De middelste doorgang is voor reizigers van de metro’s van/naar Amsterdam, inclusief Gein.

Ruimte in station

Met deze maatregelen kunnen NS en GVB gedoseerd en veilig het juiste aantal reizigers in het station Bijlmer ArenA en op de perrons toelaten. Op die manier voorkomen we dat perrons te vol raken of dat de trein of metro niet meer (op tijd) kan vertrekken. Mocht het te druk worden, dan sluiten de vervoerders de poorten in de schil tot er weer ruimte in het station is ontstaan. Meestal duurt dit een paar minuten, totdat de eerstvolgende trein of metro is weggereden.

Tips

1. Check op tijd wanneer je trein of metro vertrekt
Tijdens evenementen geldt een aangepaste dienstregeling, vaak met de inzet van extra treinen en metro’s. Check de reisplanner van NS en GVB.

2. Houd rekening met meer reistijd
Na een evenement is het zo druk dat enig oponthoud onvermijdelijk is. Na een evenement gaat het vanwege de drukte minder soepel dan tijdens een normale spits.

3. Kies de juiste ingang van het station
Buiten zijn drie ingangen gemaakt die door middel van grote schermen worden aangegeven. Het is belangrijk dat je de juiste ingang kiest, zodat je niet in de verkeerde rij komt te staan.

4. Let op de instructies van ons (service)personeel op het station en perrons 
Zij zijn er voor jouw veiligheid, kunnen je naar de juiste trein of metro verwijzen, en helpen je graag verder als je vragen hebt.

© GVB july 2024