Werkzaamheden aan de Hoofdweg
Leesduur 2 minuten

Vervangen trambaan Hoofdweg

Van maandag 21 oktober tot en met dinsdag 24 december vervangt GVB de trambaan op de Hoofdweg tussen de Jan Evertsenstraat en de Jan van Galenstraat. Tegelijkertijd past de gemeente de indeling van de tramhalte aan en worden de haltes toegankelijker gemaakt.

Impact werkzaamheden

“Het spoor is versleten en moeten we daarom vervangen. Zo kunnen trams veilig en comfortabel blijven rijden”, vertelt GVB-projectleider Martin de Lange. We vervangen in negen weken tijd twee keer 300 meter trambaan op de Hoofdweg. Martin: “We begrijpen dat ons werk veel impact heeft op de omgeving, vooral voor de bewoners. Daarom voeren we de werkzaamheden met geluidshinder zo veel mogelijk overdag uit.” De Hoofdweg is een belangrijke verkeersader van en naar de ringweg A10. Een deel van het verkeer krijgt te maken met een omleiding.

Nieuwe halte-indeling

De gemeente werkt tijdens ons werk aan de halte-indeling op de Hoofdweg. Martin: “De halte Jan van Galenstraat (met tram 7 richting Azartplein en bus 15 richting Station Zuid) verplaatst de gemeente naar de andere kant van het kruispunt Hoofdweg/Jan van Galenstraat (bij Hoofdweg nummer 383 tot en met 403). Hiermee verbetert de doorstroming van het openbaar vervoer en autoverkeer. Ook wordt de halte breder en verder toegankelijker gemaakt volgens de laatste normen.”

Bereikbaarheid Hoofdweg

Martin: “De oneven-zijde van de Hoofdweg is nodig als werkterrein en sluiten we daarom af voor verkeer.” Fietsers, auto’s en vrachtauto’s die van de Jan van Galenstraat naar Jan Evertsenstraat willen rijden, leiden we om. De even-zijde van de Hoofdweg blijft bereikbaar. Bekijk de omleidingsroutes voor fietsers, auto- en vrachtverkeer.

Omleiding trams en bussen

Martin: “Tijdens het  grootste deel van de werkzaamheden rijden de trams en bussen met aangepaste snelheid door het werk. Alleen van 4 november tot en met 10 november rijden er geen trams en bussen via de Hoofdweg (tussen Mercatorplein en Jan van Galenstraat). Dan verwijderen we het oude spoor en plaatsen we het nieuwe ervoor in de plaats. ” Tramlijn 7 en de buslijnen die rijden tussen Bos en Lommerplein en Mercatorplein, leiden we om via de Bos en Lommerweg, Admiraal de Ruijterweg en Jan Evertsenstraat. Zie voor de actuele informatie over omleidingen gvb.nl/omleidingen.

Meer informatie Hoofdweg

Vanaf dinsdag 22 oktober kun je elke dinsdagochtend tussen 08.00 en 09:00 uur bij ons in de bouwkeet terecht met vragen en opmerkingen. Met vragen kun je ook terecht bij GVB Klantenservice 0900 – 8011. Kijk ook voor informatie op gvb.nl/1242 en houd deze website in de gaten voor updates!

© GVB june 2024