Projectleider Jeroen Bon op kruising Zeilstraat/Amstelveenseweg
Leesduur 2 minuten

Werkzaamheden Zeilstraat/ Amstelveenseweg van start

Op zaterdag 9 maart beginnen de werkzaamheden op de kruising van de Zeilstraat en de Koninginneweg met de Amstelveenseweg. In negen weken tijd vervangt GVB op dit traject het tramspoor. Ook de fundering en de verharding van de rijbaan in de Zeilstraat tot aan de Veerstraat wordt vervangen. En Waternet vernieuwt een deel van het riool onder de kruising.

Werkzaamheden hard nodig

Deze grote werkzaamheden zijn volgens projectleider Jeroen Bon hard nodig: “Het spoor op de kruising is versleten en in de Zeilstraat is de verbinding van het huidige spoor met de fundering niet goed. Dit veroorzaakt schade aan het wegdek en dat kan onveilige en dus onwenselijke situaties tot gevolg hebben. Het belangrijk dat we dit tijdig vervangen.”

Zeilstraat

Winkels Zeilstraat bereikbaar per fiets of te voet

“Gedurende de werkzaamheden is de kruising Zeilstraat toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Los van hulpdiensten is het voor auto’s, vrachtauto’s en motorverkeer afgesloten”, licht Jeroen toe. “Automobilisten moeten tijdelijk in de omgeving parkeren en dan een stukje lopen om de Zeilstraat te bereiken. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor de winkeliers in de Zeilstraat. Daarom hebben we op alles op alles gezet om de werkzaamheden in de Zeilstraat eerder af te ronden. We zijn opgelucht dat dit gelukt is, want de Zeilstraat gaat nu na vijf weken, op 12 april, al weer open voor autoverkeer.”

Trams rijden met omleiding

De trams blijven gedeeltelijk rijden. Jeroen: “Belangrijkste reden hiervoor is dat de reizigers vanuit West die met lijn 2 naar het centrum willen of vice versa, anders geen openbaar vervoer meer hadden.” Tramreizigers moeten wel rekening houden met een omleiding. Via de De Lairessestraat worden ze omgeleid richting Haarlemmermeerstation. De tramhaltes die op de Zeilstraat en de Koninginneweg liggen, zijn verplaatst en liggen nu parallel op 50 meter lopen, op de Amstelveenseweg. Alleen het weekend van 12 tot 14 april rijden er geen trams.

Kruising Zeilstraat/Amstelveenseweg

Naar verwachting is de kruising Zeilstraat en de Koninginneweg met de Amstelveenseweg vanaf 10 mei weer open voor al het verkeer en zijn de omleidingen opgeheven. Elke dinsdagochtend is er van 10.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur in de GVB-keet. Voor overige vragen kan men contact opnemen met de klantenservice van GVB.

Bekijk hier welke werkzaamheden er wanneer plaatsvinden.

© GVB may 2024