Leesduur 2 minuten

Bed&Breakfast op de veren is 1 aprilgrap

Wakker worden van het geklots van het IJ met een geklutst eitje en verse jus, dat kan binnenkort bij GVB. Het Amsterdamse ov-bedrijf start 1 juni een pilot waarbij het een bed and breakfast-service aanbiedt op de pont. GVB wil op die manier zijn gastvrijheid naar een hoger plan tillen. Bijkomend voordeel is dat het ov-bedrijf zo extra inkomsten genereert om reizigers beter van dienst te zijn.

Spectaculair uitzicht op het IJ

De veren die het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf aanbiedt, beschikken over niet gebruikte vooronders. Eind april wordt een van die veren, IJveer ’62, geheel voorzien van moderne betimmering. De knusse kajuit is voorzien van een eettafel, keukentje met magnetron en koffiezetapparaat. Ook is er een kleine badkamer met een toilet en een wastafel. Douchen kan buiten de dienstregeling om in de Ponthaven. De ruimtes beneden dek zijn niet geschikt voor heel lange mensen. Naast wifi zijn er ook twee leenfietsen. Gasten hebben spectaculair uitzicht over ‘t IJ bij de oversteek.

Vanaf juni eerste gasten welkom

Eind april wordt IJveer ’62 verbouwd. Begin mei opent de inschrijving via www.gvb.nl/nachtjeijveer. Vanaf juni tot eind augustus zijn de eerste gasten welkom. IJveer ’62 is alleen in de weekenden te boeken voor maximaal 2 personen. Bij het boeken kunnen gasten kiezen voor een captain’s dinner. Men heeft de keuze uit drie maaltijden: karbonade met kapucijners, stokvis met aardappelen of een traditionele Indische maaltijd.

Houd www.gvb.nl/nachtjeijveer in de gaten voor meer informatie.

© GVB may 2024